SPRIJEČILI KATASTROFU

JUNAČKI PODVIG VOJNIKA NA AUTOCESTI Uspjeli zaustaviti tegljač koji je jurio bez ikakve kontrole nakon što mu se vozač onesvijestio

 Autobahnpolizeiinspektion

Nekoliko vojnika njemačke vojske spriječili su moguću katastrofalnu nesreću na autocesti A4 u istočnoj Njemačkoj, junačkim podvigom zaustavivši kamion čiji je vozač pao u nesvijest za volanom.

Naime, vozeći se autoputom, primijetili su da je jedan tegljač na cesti udario u zeleni razdjelni pojas između dvije fizički odvojene kolničke trake za promet iz suprotnih smjerova. Kamion se sporo kretao kroz radove na cesti, ali vojnici su bili zabrinuti da ne izazove prometnu nesreću.

"Desetnik Christopher Seidel i ja vozili smo se autocestom A4 prema Dresdenu kad smo ugledali 40-tonski kamion ispred sebe koji se sjurio u zeleni pojas da bi se potom vratio u svoju traku, ispričao je nadnarednik Friedemann Frischko, kako prenosi BBC.

Druga dva vojnika koji su vozili iza njih provezli su se pored kamiona i tada su shvatili da je vozač u nesvijesti. Jedan od te dvojice vojnika u drugom vojnom vozilu pokušao se popeti u kabinu kamiona, ali to mu nije uspjelo. Nakon toga, nadnarednik Frischko pretekao je kamion, prestrojio se izravno ispred njega i počeo kočiti kako bi zaustavio i svoje vozilo i kamion kojim u tome trenutku nitko nije upravljao.

"Pomislio sam da ću to moći. Na koncu, želio sam spriječiti da se dogodi nešto još gore", kazao je.

Na mjesto događaja odmah je pozvan liječnik, ali 67-godišnji vozač kamiona kasnije je preminuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:33