INCIDENT U MILANU

KAD MAESTRO IZGUBI ŽIVCE Ugledni dirigent naprasno prekinuo koncert u La Scali i napao djevojku: 'Neodgojena si!'

 screenshot YouTube

Proslavljeni argentinski dirigent Daniel Barenboim okončao je svoj mandat glazbenog ravnatelja u milanskoj La Scali nervoznim obračunom s nepristojnim ljudima u publici.

Kako piše Daily Telegraph, Barenboim je u ponedjeljak navečer naprasno prekinuo izvedbu Schubertove Sonate D845 kako bi ukorio dio ljudi koji su tijekom koncerta neprestano fotografirali nastup, koristeći pritom i bljeskalice. Maestro ih je nazvao neodgojenima, a posebice se okomio na jednu djevojku, kojoj je izravno rekao da je u više navrata molio publiku da se suzdrži od fotografiranja i da mu je više dosta toga manjka bontona.

'Signora, ja vam nastojim dati sve od sebe, a vi nemate nimalo poštovanja! Govorim to na svakom koncertu. Prvi put kažem lijepo, ali sada najozbiljnije, svi koji fotografiraju tijekom koncerta su loše odgojeni', rekao je 72-godišnji Barenboim nakon čega se Scalom prolomio aplauz i izvedba sonate je ubrzo nastavljena.

U utorak navečer Barenboim je ravnao svojim posljednjim koncertom u Scali koji je protekao bez prekida, a okončan je izrazito dugim pljeskom tijekom kojega se cijela publika ustala u znak poštovanja i zahvale na devet godina koliko je ugledni argentinski dirigent i pijanist proveo radeći u Milanu. Prvi je put u Scali, doduše, nastupio još prije 48 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:34