VOJNI ANALITIČAR

‘Kad malo bolje razmislite, ovo je dobitna situacija i za Putina i Prigožina. Možda je sve ovo režija...‘

Vojni analitičar Sky Newsa Sean Bell kaže da je i za Prigožina i za Putina idealno rješenje da šef Wagnera samo nestane. Ne nužno i pogine

Jevgenij Prigožin

 Twitter/

Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin bio je na listi putnika u prvatnom avionu koji se u srijedu navečer srušio sjeverno od Moskve i u kojem nema preživjelih, objavile su ruske vlasti.

Zasad nema potvrde da je Prigožin doista bio u zrakoplovu.

"Pokrenuta je istraga o padu zrakoplova tipa Embraer u regiji Tver. Na listi putnika je ime i prezime Jevgenij Prigožin", objavila je ruska uprava za zrakoplovstvo Rosaviatsia, prenosi agencija TASS.

Rusko ministarstvo za izvanredna stanja priopćilo je da je privatni zrakoplov Embraer Legacy letio iz Moskve u St. Petersburg i da se srušio kod sela Kuženkino u regiji Tver.

U avionu je bilo deset osoba, sedmero putnika i tri člana posade. Prema prvim informacijama, svi su poginuli, navodi ministarstvo.

Međutim, u te informacije nisu svi uvjereni. Primjerice, vojni analitičar Sky Newsa Sean Bell kaže da je i za Prigožina i za Putina idealno rješenje da šef Wagnera samo nestane. Ne nužno i pogine.

- Nekako smo svi očekivali da se nakon tri mjeseca slegne prašina pa se Putin pozabavi problemom pod imenom Prigožin. Eto, dogodilo se dva mjeseca poslije. Međutim, možda je ovo izrežirana priča da Prigožin tiho pobjegne i živi negdje pod perikom u egzilu. Surova je stvarnost da će u svim povijesnim knjigama pisati kako je Prigožin prije nekoliko mjeseci izazvao pobunu i krenuo na Moskvu. Naravno, da je to bila pogreška u procjeni i da je on nakon tog dana precrtan u Moskvi - kaže Bell.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 14:10