POTOP U SAD-u

‘Kad ti život da limune...‘: Poplavu u New Yorku ovaj je tip iskoristio za ‘plovidbu‘ na luftiću

Na plovidbu je sa sobom ponio i nargilu iz koje je svako toliko uvlačio dim
 Anthony Behar/Ddp Usa/Profimedia/Twitter

Nakon rekordnih količina kiše koje su pale i poplava koje je prouzročila tropska oluja Ida, u New Yorku je proglašeno izvanredno stanje.

Gradonačelnik Bill de Blasio kazao je da je grad doživio povijesne vremenske neprilike i brutalne poplave te da su na ulicama opasni uvjeti.

image
Anthony Behar/Ddp Usa/Profimedia
image
Anthony Behar/Ddp Usa/Profimedia
image
Anthony Behar/Ddp Usa/Profimedia

Snimke s društvenih mreža prikazuju poplavljene ulice i bujice kako se ulijevaju u podzemne željezničke postaje i privatne kuće.

U Central Parku u sat vremena zabilježeno je 80 mm oborine, a policija je zamolila stanovnike da se klone ulica dok vatrogasci odgovaraju na brojne pozive diljem grada.

image
David Dee Delgado/AFP
image
David Dee Delgado/AFP

No jedna mladić s Manhattana njihova upozorenja nije shvatio ozbiljno. Napuhao je luft madrac pa u kratkim hlačama i majici bez rukava legao na njega i zaplovio između zgrada. Na plovidbu je sa sobom ponio i nargilu iz koje je svako toliko uvlačio dim.

Naravno, snimka se munjevito proširila društvenim mrežama i izazvala brojne reakcije.

'Kad ti život da limune...' - smijali su se jedni, dok su ga drugi upozoravali: - 'Bljak, sve dok ne dobiješ koleru', 'Bolje pripazi na štakore', 'Ova odvratna voda uopće nije za igranje', 'Nadam se da drži usta zatvorena'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:28