ČEČENSKI VOĐA

Kadirov ponovno kritizirao rusko vodstvo zbog Ukrajine: ‘Pa rat se već odvija na našem teritoriju‘

Pozvao je na odmazdu razaranjem ukrajinskih gradova tako da moguće bude ‘vidjeti daleki horizont‘

Ramzan Kadirov

 Yelena Afonina/Tass/Profimedia/Yelena Afonina/Tass/Profimedia

Čečenski vođa Ramzan Kadirov ponovno je u utorak kritizirao napredak ruske invazije na susjednu Ukrajinu, nazvavši rusko vodstvo slabim.

“Ranije smo govorili da obavljamo posebnu vojnu operaciju na teritoriju Ukrajine, no rat se već odvija na našem teritoriju”, rekao je Kadirov na komunikacijskoj platformi Telegram, dodavši da je veoma nezadovoljan situacijom.

Zapadnim zemljama koje podupiru Ukrajinu zaprijetio je uništenjem.

Izvanredno stanje je već uvedeno u pokrajinama na granici s Ukrajinom, kazao je Kadirov.

“No, oni nastavljaju pucati na mirne građane i civilne zgrade“, a ruski je odgovor na to bio „slab“, poručio je Kadirov.

Pozvao je na odmazdu razaranjem ukrajinskih gradova tako da moguće bude „vidjeti daleki horizont“.

Kadirov je optužio Sjedinjene Američke Države, Europsku uniju i NATO savez za „unilateralnu izdaju“ zato što šalju oružje Kijevu. Rekao je da je zapad godinama pokušavao izgladnjeti Rusiju „hladnim gospodarskim ratom“, u čemu nije uspio.

Zapad sada želi Rusiju baciti na koljena i pretvoriti je u roba, rekao je Kadirov i poručio "Uništit ćemo ih, koliko god da ih ima i koliko god da vojnika i tehnologije pošalju“.

Kadirov, poznat po svojoj brutalnosti u Čečeniji, postao je jedan od najgorljivijih pobornika rata, poslavši svoje vlastite vojnike u borbu.

Oleksij Danilov, tajnik ukrajinskog vijeća za nacionalnu sigurnost, savjetovao je Kadirovu da se povuče iz Ukrajine dok je još uvijek moguće boriti se za čečensku neovisnost. U protivnom, Rusi će se „vratiti i poubijati čečenske žene i djecu“, napisao je Danilov na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 13:25