TURSKA

KAKO ĆE IZGLEDATI TURISTIČKA SEZONA KOD VELIKIH HRVATSKIH MEDITERANSKIH KONKURENATA 'Uveli smo 132 kriterija za hotele i restorane, to je tek početak'

 Ozan KOSE / AFP

Turska uspostavlja posebne higijenske mjere i standarde kako bi se pripremila za povratak turista, rekao je u nedjelju turski ministar kulture i turizma Mehmet Ersoy za turski CNN.

Korak po korak postupno će, od kraja svibnja, biti ukidana ograničenja putovanja unutar zemlje, kazao je Ersoy. Međunarodni letovi postupno će se uvoditi, dodao je.

Vlada je razvila program izdavanja certifikata za hotele i restorane koji će morati zadovoljiti stroge kriterije, rekao je Ersoy. Ukupno postoje 132 kriterija, uključujući poštivanje higijenskih uvjeta i socijalne distance.

Zaposleni će također morati biti obučeni za sprječavanje širenja infekcije. Ukida se samoposluživanje hranom i pićem.

Vlada je također objavila popis bolnica, s njihovim kapacitetima, koje su dostupne u popularnim turističkim odredištima.

Turizam je značajan dio turskog gospodarstva, a ove su godine turske vlasti, prije pandemije, predviđale dolazak 58 milijuna gostiju.

Ersoy kaže da je koronavirus u Turskoj pod kontrolom te da Turska može očekivati 63 milijuna turista u 2021.

Turska postupno ukida restriktivne mjere nametnute kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

Ovog vikenda je policijski sat na snazi u 24 grada i provincije, što je smanjenje u odnosu na 31 prošloga tjedna.

Također, dozvoljeno je starijima od 65 da borave izvan svog doma nekoliko sati, a od ponedjeljka se otvaraju šoping centri i frizerski saloni.

Prema podacima Sveučilišta Johns Hopkins koronavirus potvrđen je u Turskoj kod 137.115 ljudi, uz 3.739 smrtnih slučajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2023 11:32