POSAO IZ SNOVA

Kako izgleda ‘rad od kuće‘ u turističkom raju: Samoizolacija uz jata dupina i vilu odmah do mora

Moći ćete svakodnevno nekoliko sati raditi i s pješčane plaže na kojoj će vas čekati radni stol i nadstrešnica za zaštitu od sunca
 Frank Schneider/Imagebroker/Profimedia

Radni stol uz tirkizno zeleni ocean, palme i povjetarac, osobni asistent, čitavo vrijeme dostupni osvježavajući napitci.

Možda se na prvu čini poput pretjerano maštovitog popisa želja frustriranog zaposlenika koji radi od kuće, no luksuzno odmaralište na Maldivima odnedavno nudi upravo takav "radni paket", sa svim navedenim i brojnim drugim prednostima, piše CNN.

Turistički resort 'Nautilus Maldives' otvoren je 1. rujna, a zainteresiranim turistima i gostima nudi prigodu da svoj 'kućni ured' na tri tjedna premjeste iz vlastitog doma u luksuzni ured na atolu Baa, koji se nalazi na UNESCO-ovu popisu rezervata biosfere. No ponuđeni paket zbog cijene nije za svakoga.

Sedmodnevni boravak koji uključuje sedam noćenja za dvoje u jednoj od 26 luksuznih kuća na samoj plaži iznosi 23.250 dolara, a za dvotjedni ili trotjedni boravak ondje treba izdvojiti 37.850, odnosno 52.000 dolara.

Svima koji požele raditi na ovakav način resort nudi "savršenu privatnost i izoliranost" u odmaralištu smještenom na privatnom otoku, uz svakodnevnu mogućnost vježbanja joge, fitness ili meditaciju, kao i mogućnost privatnog najma luksuzne jahte kojom, nakon napornoga radnog dana gosti, uz zalazak sunca mogu pratiti plivanje jata dupina.

Odlučite li se za jedan od ponuđenih paketa moći ćete svakodnevno nekoliko sati raditi i s osamljene pješčane plaže na kojoj će vas čekati radni stol i nadstrešnica za zaštitu od sunca. Na takvom će vam prizoru u pozadini bez sumnje pozavidjeti svi kolege tijekom radnoga videopoziva.

Kako se sami ne biste morali opterećivati administrativnim dijelom prijave za dolazak na Maldive, ljubazno osoblje to će obaviti umjesto vas. Za to vrijeme vi ćete bezbrižno ispijati koktel u privatnom salonu u zračnoj luci.

Maldivi su trenutačno otvoreni za sve turiste koji imaju dokaz o negativnom PCR testu na covid-19, koji ne smije biti stariji od 72 sata, računajući vrijeme od polaska s odredišta.

Slične pakete za sve koji rade od kuće u vrijeme pandemije nude i ostali atraktivni resorti.

Tako primjerice destinacije poput Barbadosa ili Bermuda turistima nude radne vize u trajanju do godinu dana, a i brojni američki hoteli reklamiraju slične nove usluge.

Kalifornijski hotel 'The Sawyer' zainteresiranima 'dubokog džepa' nudi kućice uz bazen s osiguranom Wi-Fi mrežom, uključenim parkiralištem i ručkom po cijeni od 150 dolara dnevno, a hotel Hamilton u Washingtonu lansirao je paket koji gostima nudi svakodnevno korištenje sobe do 16.00 sati uz doručak, po cijeni od 109 dolara dnevno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2023 18:32