NE GUBE NADU

KAKO JE MOGUĆE DA JE TAKAV MONSTRUM NA SLOBODI!? Psi, helikopteri i dronovi češljaju područje i traže Malčanskog brijača i otetu djevojčicu

 
Monika Karimanović, Ninoslav Jovanović
 Facebook/MUP RS / Ivan Perić/Cropix

Više od 300 policajaca u Srbiji, potpomognuti psima, helikopterima, specijalnim jedinicama i dronovima, tijekom četvrtka tragalo je za Ninoslavom Jovanovićem, serijskim silovateljem poznatijim po nadimku Malčanski berberin (Malčanski brijač), povezanim s nestankom dvanaestogodišnje Monike Karimanović koja je nestala 20. prosinca ujutro, na putu do škole.

Potraga se nastavila i tijekom noći i u petak ujutro, a u ovom je smjeru krenula u srijedu kad je sa slučajem nestanka male Monike povezan policiji dobro poznat serijski silovatelj i pedofil. Policija je prvo četvrtog dana potrage pronašla njezin ruksak u grmlju kod obližnjeg sela Malča, a otkrili su i skrovište sa šatorom, piše Blic.

Nakon što je sumnja pala na Jovanovića, policija je zamolila građane za pomoć. Prema jednoj dojavi viđen je s djevojčicom kako hodaju uz prugu od Malče prema Knjaževcu. Policija je potom dobro pročešljala to područje na kojem je otkriveno da je u tri kuće provaljeno, da je ukradena hrana, a u štali jedne kuće pronađena je ošišana kosa za koju se sumnja da pripada Moniki. Kuća u kojoj su pronađeni tragovi njihovog boravka pripada ocu supruge brata Ninoslava Jovanovića, piše Blic.

Osim toga, u četvrtak su pronađeni i dvostruki tragovi stopala. Potrazi se tijekom dana u selu Glogovac pridružio i Monikin otac. Vidno uznemiren i slomljen rekao je samo da on i supruga, kako vrijeme prolazi, sve više strahuju.

Ninoslav Jovanović već je ranije vlastima priredio sličan scenarij. Prije 14 godina, u srpnju 2005. godine, napastvovao je dvije djevojčice i to dok je bio na uvjetnoj kazni zatvora. A zatvorsku kaznu dobio je zbog dva silovanja i prevare, piše Blic.

Tog srpnja 2005. Jovanović je oteo jednu djevojčicu i na prevaru je odveo do napuštene vikendice. Ondje ju je prvo ošišao, tukao i na koncu tjerao da ga seksualno zadovljava. Pritom joj je prijetio da će joj pobiti obitelj. Nakon cijelonoćne torture nesretnu je djevojčicu ujutro pustio. Četiri dana kasnije pronašao je novu žrtvu. Drugu djevojčicu je odveo na polje gdje ju je prvo ošišao, a potom skinuo. Dijete je snažno vrištalo pa su je čuli seljaci koji su ondje radili i spasili je. Jovanović je pobjegao, a za njim je krenula potjera. Policija, helikopteri, psi tražili su ga po šumama nekoliko dana da bi na koncu bio uhvaćen i priveden.

nestalisrbija.rs
Monika Karimanović

Čini se da se za otmicu Monike Karimanović dulje pripremao. Oteo ju je baš na mjestu koje nije pokriveno kamerama pa se pretpostavlja da je već poznavao njezinu dnevnu rutu. Oteo ju je i strpao u automobil koji je ukrao od sestre te pobjegao put Malče, svog rodnog mjesta. Auto je potom ostavio na groblju, a dalje su krenuli pješke. Jednu su noć proveli u unaprijed pripremljenom skloništu gdje je policija pronašla vreću za spavanje, slatkiše i Monikine stvari.

Nakon toga su otkriveni tragovi u kući koja pripada njegovoj široj obitelji, a u kojoj trenutno nitko ne boravi. Ondje su također proveli barem jednu noć, jeli, spavali, a u štali je pronađena odrezana kosa pa se pretpostavlja da je tu ošišao Moniku.

Sumnja se da se krije ili u nekom napuštenom objektu ili u šumi, a po svemu sudeći djevojčicu svih ovih dana vodi sa sobom.

Na suđenju nakon zločina iz 2005. godine, čak pet sudskih vještaka svjedočilo je da je Malčanski brijač izuzetno inteligentan, ali su svi nedvosmisleno tvrdili da će djelo najvjerojatnije ponoviti. Tehnike bijega očito je s vremenom izbrusio jer ga helikopteri ni u jednom trenu nisu snimili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:15