'PLAČE I OČAJNA JE'

KAKO JE PANKERICA POSTALA ZAŠTITNO LICE ISIS-a 'Bijela udovica' zažalila zbog životnog zaokreta, sada plače i želi se vratiti kući

Jones je postala omražena u Engleskoj nakon što je 2013. u medijima objavljeno da se pridružila terorističkoj organizaciji, a njezin suprug je vodio digitalne operacije za njih.
 YouTube

Bivša pankerica Sally Jones (48), koja je 2013. godine sa sinom iz Engleske otišla u Siriju da bi se pridružila ISIL-u, svojim prijateljima plače i poručuje da se očajnoželi vratiti nazad u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Jones je otišla iz Kenta, a sin joj je tad imao samo 10 godina. Postala je kako piše Independent.co.uk, poznata pod nadimkom "Bijela udovica", a džihadistima je pomagala regrutirati ekstremiste. U Raku je otišla da bi se udala za jednog od njih, Junaida Hussaina.

Supruga jednog drugog džihadista anonimno je za Sky News otkrila da se Jones očajno želi vratiti u Kent u Engleskoj, no vođe džihadističkih skupina su je spriječile i brane joj da se vrati.

- Ona je sad među njihovim ženama, iako je svog supruga izgubila još prošle godine u zračnom napadu. Sin je i dalje s njom - kazala je žena koja se predstavlja kao 'Aisha'.

'Ponosna sam što je ubijen od najvećih neprijatelja Alaha'

Jones je postala omražena u Engleskoj nakon što je 2013. u medijima objavljeno da se pridružila terorističkoj organizaciji, a njezin suprug je vodio digitalne operacije za njih. Na kraju je poginuo u napadu 2016. godine. Ona je u tweetu nakon njegove smrti objavila da je "ponosna što je njezin suprug ubijen od strane najvećih neprijatelja Alaha".

Prije nego se posvetila islamu prodavala je parfeme i svirala gitaru u punk bendu. 2015. godine Ujedinjeni narodi su je stavili na popis agenata koji operiraju u sklopu terorističke organizacije. Također je i meta SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva, pa su male šanse da bi se, ako je i istina da se želi vratiti, mogla vratiti nekažnjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:29