KRŠENJE MJERA

KAKO JE U SREDIŠTE NJEMAČKE BITKE S KORONAVIRUSOM DOŠAO - KIM JONG-UN Usred Berlina drži hostel i odbija ga zatvoriti, vlasti mu ne mogu ništa

 STR / KCNA VIA KNS / AFP

Veleposlanstvo Sjeverne Koreje odbija, usprkos mjerama protiv koronavirusa, zatvoriti hostel u svojoj zgradi u središtu Berlina, javljaju njemački mediji u ponedjeljak.

„Veleposlanik Sjeverne Koreje u Njemačkoj je osobno spriječio djelatnike Ureda za javni red, koji su pokušali izvršiti naredbu berlinskog Senata o zatvaranju hostela u gradu", javlja javni servis ARD.

S obzirom na to da se "City Hostel Berlin" nalazi u zgradi veleposlanstva Sjeverne Koreje, policija nije mogla intervenirati i zatvoriti hostel.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova je izrazilo "nezadovoljstvo" zbog ponašanja Sjeverne Koreje.

Hostel u zgradi veleposlanstva u povijesnom središtu Berlina, u nekadašnjem istočnom dijelu, već je dulje vrijeme trn u oku njemačkim vlastima.

Zbog sankcija Ujedinjenih naroda protiv režima u Pjongjangu, njemačke vlasti su Sjevernoj Koreji još 2018. zabranile rad hostela koji se nalazi u zgradi veleposlanstva. Veleposlanstvo je tu odluku ignoriralo i ulagalo tužbe koje su bile odbijane. Usprkos tomu hostel je i dalje primao goste.

Tvrtka koja je unajmila prostorije veleposlanstva i u njima još 2007. otvorila hostel, tvrdi kako od 2017. ne plaća najamninu te da tako ni ne krši sankcije UN-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:42