BIZARNA PROMIDŽBA

KAKO SJEVERNA KOREJA PRIVLAČI TURISTE Nasmiješena djeca, luksuzna skijališta i - rakete!?

 www.dprktoday.com

Između jezivih prijetnji nuklearnim oružjem i hakerskih napada na hollywoodsku filmsku kuću Sony Pictures, Sjeverna Koreja intenzivno radi i na promidžbenoj internetskoj stranici kako bi privukla što više turista, a mami ih fotografijama skijališta, nasmiješene djece... i raketa.

Na stranici www.dprktoday.com nalaze se detaljne informacije namijenjene strancima o turističkim atrakcijama te tajnovite komunističke države, o luksuznim hotelima i turističkim rutama, a sve je prezentirano putem video klipova i povezanih članaka.

Foto: dprktoday.com

Foto: dprktoday.com

Na stranici sve vrvi od fotografija nacionalnih delicija, kulturnih događanja, kao i od informacija o sjevernokorejskoj nacionalnoj ptici - mitološkom krilatom konju Chollimi.

Foto: dprktoday.com

Osim veselih slika, na toj internetskoj stranici nalaze se i fotografije i članci o raketnom programu. Također, tu su i informacije o redu letenja iz Pekinga, Vladivostoka i još nekolicine stranih gradova za Pjongjang, potom fotografije s jedinog skijališta Masikryong na vrhu Taehwa na kojem se nalazi drveni hotel s wellness centrom te 110 kilometara staza različitih težina.

Veliko odmaralište koje se nalazi u blizini lučkog grada Wonsan otvoreno je ranije ove godine, a nadležni se nadaju da će privući 5000 posjetitelja dnevno.

Foto: dprktoday.com

Masikryong je, kako je naložio Kim Jong-un, sagrađen u samo 10 mjeseci u nadi da će se broj turista povećati s 200.000 na milijun godišnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 01:23