RAZVOD BRAKA

Kako su Melinda i Bill pričali o svojoj vezi prije 2 godine: ‘Zbog jedne stvari mi je žao...‘

Vijest o rastavi dolazi dvije godine nakon što su se oboje pojavili u Netflixovoj seriji ‘Inside Bill‘s Brain: Decoding Bill Gates‘
Bill i Melinda Gates
 Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Bill i Melinda Gates objavili su u ponedjeljak da se razvode, kazavši u zajedničkoj u izjavi da 'više ne vjeruju da mogu zajedno rasti kao par u sljedećoj fazi života'.

Vijest o rastavi filantropskog para dolazi dvije godine nakon što su se oboje pojavili u Netflixovoj dokumentarnoj seriji Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates. Iako je serija pokrivala niz tema, Bill i Melinda otvoreno su govorili i o svojoj vezi - a Bill je otkrio da je trebao više zahvaliti svojoj supruzi.

U posljednjoj epizodi trodijelne dokumentarne serije, redatelj je pitao Billa: 'Da vas danas udari autobus i umrete, što bi vam bilo žao da niste više govorili?'

'Želio bih da sam više zahvaljivao Melindi', odgovorio je Bill.

Počeci veze

Ranije u toj epizodi, Bill i Melinda osvrnuli su se na rane dane svoje veze.

'Kad smo se prvi put upoznali, ona je imala druge dečke, a ja sam imao Microsoft. Mislili smo: 'Hej, nismo tako ozbiljni jedno prema drugome? Pa nećemo zahtijevati vrijeme onoga drugoga', prisjetio se Bill.

Melinda - kojoj je posao u tadašnjem start up-u bio prvi posao nakon fakulteta - složila se rekavši da je u to vrijeme još 'razmišljala što će i kako će'.

'Bila sam nova u Microsoftu. Tamo je bilo puno muškaraca', rekla je kroz smijeh. 'Znaš, osvrćeš se oko sebe, pokušavaš ustanoviti što se događa.'

No kako je vrijeme prolazilo, par se zaljubio.

'Ali nakon otprilike godinu dana od prvog susreta, nekako na naše iznenađenje, svakako na moje iznenađenje, rekao sam: 'Hej, volim te', a ona je rekla da me također voli i tada smo pomislili: 'Što će se sad dogoditi?', kaže Bill.

'Bill se želio vjenčati, ali nije znao može li se zaista posvetiti braku i imati Microsoft', rekla je Melinda.

Vjenčanje na Havajima

Par se vjenčao na Novu godinu 1994. na Havajima. Imaju troje djece: sina Roryja Johna (21) i kćeri Phoebe Adele (18) i Jennifer Katharine (25).

2019. godine Melinda je objavila video s njihovog vjenčanja u čast godišnjice njihova braka.

'Te noći sam mislila da mi je srce ispunjeno, ali posljednjih 25 godina naučilo me koliko srce doista može biti puno', napisala je u slatkoj Facebook objavi.

U prvoj epizodi dokumentarne serije, Bill je Melindu nazvao 'potpuno mojom partnericom'.

Prijatelj para, Mike Slade, također je primijetio njihovu ravnopravnost tijekom cijelog braka i različitih zajedničkih poslova.

'Ne čini se da postoji nejednakost među njima, iako je on taj koji je pokrenuo Microsoft, a ne ona', rekao je Slade. 'Cijeni sve na njoj i ne žali se na ništa u vezi s njom.'

'Nikad ga nisam čuo da se žali na nju. On je jedina osoba koju znam na ovoj zemlji koji se nikada nije žalio na svoju suprugu', dodao je Slade.

Bill i Melinda najavili su rastavu zajedničkom izjavom podijeljenom na društvenim mrežama u ponedjeljak.

'Nakon puno razmišljanja i puno rada na našoj vezi, donijeli smo odluku da okončamo svoj brak. Tijekom posljednjih 27 godina odgojili smo troje nevjerojatne djece i izgradili temelje organizacije koja djeluje u cijelom svijetu kako bi omogućili svim ljudima da vode zdrav, produktivan život', rekli su, misleći na Zakladu Bill & Melinda Gates, koju su osnovali 2000. godine i koja sada vrijedi više od 40 milijardi dolara.

'I dalje vjerujemo u tu misiju i nastavit ćemo zajednički rad u Zakladi, ali više ne vjerujemo da možemo zajedno rasti kao par u ovoj sljedećoj fazi naših života. Tražimo prostor i privatnost za našu obitelj kako krećemo s novim životima', zaključili su u zajedničkoj izjavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:31