ZANIMLJIVA TAKTIKA

Kako su se u UN-u pobrinuli da ne dođe do širenja virusa: ‘Kondom za mikrofon, molim‘

Na Twitteru je vrlo brzo uočen taj detalj i malena presvlaka koje je osoblje presvlačilo dolaskom svakog novog govornika
Joe Biden na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda
 Eyepress Via Afp/Afp/Profimedia

Na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda održanoj u utorak, svaki govornik, uključujući i američkog predsjednika Joea Bidena, dobio je novu glavu mikrofona kako bi spriječio mogućnost širenja virusa COVID-19. Na Twitteru je vrlo brzo uočen taj detalj i malena presvlaka koje je osoblje stavljalo dolaskom svakog novog govornika.

- Novost u doba COVID-a: mali kondom za mikrofon – stoji u jednoj objavi na Twitteru.

- Prema UN-ovim protokolima povodom epidemije COVID-19, podij za govornike će se očistiti nakon svakog pojedinog govornika, a glava mikrofona će se mijenjati - rekao je dužnosnik Bijele kuće ususret Opće skupštine.

Biden je govorio u sjedištu UN-a u New Yorku neposredno nakon brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara, koji je u ponedjeljak rekao britanskom premijeru Borisu Johnsonu da nije cijepljen. Johnson je pozvao ljude da se „cijepe AstraZenecom”, cjepivom koje još nije odobreno u Sjedinjenim Državama.

- Prebolio sam COVID čak dvaput - rekao je britanski premijer, na što je Bolsonaro, koji je testiran pozitivno na COVID u srpnju 2020., rekao je da je zaražen samo jednom. Također, objasnio je zašto se još nije cijepio.

- Nakon što se zadnji Brazilac cijepi, ako će ostati još injekcija i cjepiva, onda ću odlučiti hoću li se cijepiti ili ne – rekao je.

- Dajem primjer što šef treba napraviti po pitanju toga – samouvjereno je zaključio Bolsonaro. Nakon što je Bolsonaro bez maske napustio podij, na njegovo mjesto došao je jedan od radnika i zamijenio glavu mikrofona, koja je imala izgled crne torbice, odnosno, presvlake nalik kondomu.

Bijela kuća kasnije je objavila priopćenje u kojem se ističe kako se razmjena mikrofona događala između svih svjetskih vođa, što znači da to nije bila samo mjera opreza oko Bolsonarova statusa cijepljenja. Radnici su sanirali podij kad je i Biden, koji je cijepljen, sišao s njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:45