ZAMJENA IDENTITETA

Kakva pogreška policije: ‘U jednom trenutku jedeš u restoranu, a u idućem si u strogom zatvoru‘

Engleza Marka L. uhitila je naoružana nizozemska policija pozivajući se na europski uhidbeni nalog koji su izdale talijanske vlasti
Matteo Messina Denaro
 Talijanska policija

Mark L., 54-godišnji navijač Formule 1 iz Liverpoola, uhićen je u Nizozemskoj nakon što su ga zamijenili za sicilijanskog mafijaškog šefa Mattea Messinu Denara (59) zvanog Diabolik. Kako piše BBC, u srijedu ga je u Haagu policija odvezla u postaju s povezom preko očiju misleći kako su uhvatili opasnog talijanskog kriminalca. Mark L., koji je 5. rujna bio na utrci Formule 1, sad je oslobođen, priopćilo je nizozemsko javno tužiteljstvo.

Muškarac je sa sinom jeo u restoranu kad je u isti upala naoružana policija noseći europski uhidbeni nalog koji su izdale talijanske vlasti.

- To je bilo kao u lošem filmu, prava noćna mora. Zamislite da u jednom trenutku jedete, a već u sljedećem sjedite u nizozemskom zatvoru s maksimalnom zaštitom - rekao je njegov odvjetnik Leon van Kleef.

Glasnogovornica javnog tužiteljstva izjavila je kako je Mark L. dokazao kako je engleski državljanin, a ne osoba koju traže talijanske vlasti. Iste večeri izdan je nalog za njegovo hitno puštanje na slobodu.

Inače, Denaro je tražen zbog bombardiranja 1993. u kojemu je poginulo deset ljudi, a 93 ozlijeđeno. Zloglasni talijanski mafijaš svojedobno se hvalio kako bi svojim žrtvama mogao napuniti groblje.

Javnosti je poznat i kao Diabolik - taj nadimak uzeo je prema neuhvatljivom lopovu iz stripa - a mnogi ga smatraju i nasljednikom dvojice mafijaških kumova koji su trenutačno u zatvoru. Denaro je u bijegu od 1993. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:43