NOVE RESTRIKCIJE

Kalifornija uvodi policijski sat: ‘Virus se širi brzinom koju dosad još nismo vidjeli‘

Samo u Kaliforniji je tijekom prošlog tjedna zabilježeno više od milijun novih slučajeva koronavirusa
Los Angeles (arhivska fotografija)
 Apu Gomes

U Kaliforniji u subotu započinje noćni policijski sat koji se uvodi kao pokušaj zaustavljanja naglog porasta slučajeva zaraze koronavirusom, piše BBC.

Posljednje brojke u toj američkoj saveznoj državi trenutno su lošije nego tijekom prethodnog vrhunca epidemije koji je zabilježen u kolovozu, izvještava Los Angeles Times.

Diljem SAD-a dnevne brojke umrlih od koronavirusa prelaze brojku od 2.000, i to prvi put nakon svibnja. Oko 187.000 novih slučajeva zaraze se bilježi svakog dana, a radi se o najvećim brojkama u SAD-u do sada.

Samo u Kaliforniji je do sada zabilježeno više od milijun novih slučajeva koronavirusa. Tako je Kalifornija postala druga savezna država s tako velikim brojkama, odmah nakon Teksasa.

- Virus se širi brzinom koju još nismo vidjeli od početka pandemije. Idući dani i tjedni su ključni u zaustavljanju ovog udara, rekao je guverner Kalifornije Gavin Newsom jučer.

Policijski sat počinje noćas, a trajat će do 21. prosinca uz mogućnost produljenja ako to bude potrebno. Izlaziti se ne smije od 22 sata do 5 sati ujutro. Restorani će moći nuditi dostavu i uzimanje hrane za van do 22 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:02