OSUĐENI NA DOŽIVOTNI

Kamere snimile brutalan napad nasred ulice, tinejdžera su nasmrt izboli mačetom: ‘Zamijenili smo ga...‘

Napadaču se nije svidio jedan od Ronanovih prijatelja pa je smislio plan s trojicom prijatelja kako će ga eliminirati
 Screenshot/Twitter

Ronan Kanda (16) vraćao se kući nakon kupnje Playstation kontrolera kad ga je napao tinejdžer i mačetom mu oduzeo život. Kanda je ležerno šetao ulicom i gledao u mobitel, nesvjestan užasa koji mu se spremao, a trenutak napada zabilježile su nadzorne kamere okolnih kuća, piše The Sun.

Dva napadača s kapuljačama dotrčala su mu sleđa i napali ga mačetom i ninja nožem. Ronan se u trenutku napada nalazio samo nekoliko metara od svoje kuće u engleskom Wolverhamptonu kada ga je Prabjeet Veadhesa (17) dvaput ubo nožem. Srušio se na ulicu i preminuo od ozljeda s obzirom na to da mu je nož zaboden u srce.

Veadhesa i Sukhman Shergill (17) osuđeni su na doživotni zatvor zbog ubojstva. Na sudu je rečeno da je Veadhesa set ninja noževa i mačetu naručio online i zatim ih preuzeo u lokalnoj pošti. Nije mu se svidio jedan od Ronanovih prijatelja pa je smislio plan s trojicom prijatelja kako će ga eliminirati. Sva četvorica nalazili su se u crvenoj Corsi kad su vidjeli Ronana koji je hodao ulicom.

Tinejdžer nesvjestan onoga što mu se sprema oko 20.30 upao je u zasjedu. Veadhesa je zadao smrtonosni udarac, a utvrđeno je da je i Shergill sudjelovao u ubojstvu. Ronanova obitelj na sudu je nosila majice s natpisom "Pravda za Ronana", a njegova majka Pooja direktno se obratila ubojicama svog sina.

- 29. lipnja 2022. ubijen je moj nevini sin. Sjećam se da sam ga poljubila u obraz i rekla mu da je zgodan prije nego ga je otac odvezao u snooker klub. Tad sam ga zadnji put vidjela živog, ništa na svijetu neće zadovoljiti majčinsku želju da ponovno zagrlim svog sina. Vaši zli postupci oduzeli su mu život, rekla je Pooja ubojicama.

Ronanova sestra Nikita zalagala se za zaustavljanje napada noževima.

- Znate koliko je lako nabaviti nož, možete otići na internet i jednostavno naručiti mačetu. Želim prozvati zastupnike, premijera i društvo. Moramo učiniti više da sačuvamo živote, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 20:30