ZABRANJENA LJUBAV

Kamere su snimile sve: Pogledajte kako je šerifova zamjenica izvukla ubojicu iz strogo čuvanog zatvora

Američke vlasti nude nagradu od 10.000 dolara za informacije koje bi dovele do njihovog uhićenja.
 Handout/AFP

Casey Cole White (38), osumnjičeni ubojica koji već služi 75-godišnju kaznu zbog pokušaja ubojstva i otmice, te provale i pljačke, pobjegao je iz okružnog zatvora Lauderdale usred bijela dana 29. travnja, što je potaknulo potjeru diljem Alabame.

Osuđenom zločincu i osumnjičeniku za ubojstvo u bijegu je navodno pomogla šerifova zamjenica Vicky White, i to svog posljednjeg dana prije umirovljenja, ustvrdio je lokalni šerif.

image
-/AFP

Najnovije snimke nadzornih kamera prikazuju bijeg ovog dvojca koji je, kako se na kraju ispostavilo, bio u ljubavnoj vezi još od 2020. godine.

Snimka pokazuje terenac kojim su prošli pored benzinske postaje dok je Vicky vozila Caseyja, kako je rekla kolegama, u zgradu okružnog suda na psihijatrijsku procjenu - koja uopće nije bila zakazana.

Automobil s kojim je par pobjegao pronađen je na parkiralištu oko 800 metara od benzinske postaje, kraj trgovačkog centra Florence Square.

image
Handout/AFP

Kamere u strogo čuvanom zatvoru snimile su pak trenutak dok je naoružana 56-godišnja udovica Vicky pridržavala vrata 38-godišnjem nasilniku - koji je još uvijek nosio lisice - prije nego što su u petak u 9.30 ujutro sjeli u crni šerifov automobil i odjurili.

Policija je odbjegli par označila kao opasan i naoružan poluautomatskom puškom AR-15 i sačmaricom, a vlasti nude nagradu od 10.000 dolara za informacije koje bi dovele do njihovog uhićenja.

Caseyja Whitea čeka suđenje za ubojstvo nožem Connie Ridgeway 2015. godine. za koje bi mogao biti dodatno osuđen.

image

Stefani Reynolds/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 02:42