PIERRE ZAKRZEWSKI

Kamerman Fox Newsa poginuo u Ukrajini, od početka ruske invazije ubijena četvorica novinara

Ruski okupatori bore se protiv objektivnog izvješćivanja o njihovim ratnim zločinima u Ukrajini, ubijaju i pucaju na novinare, poručuju iz Kijeva
 FOX NEWS/AFP

Kamerman Fox Newsa Pierre Zakrzewski poginuo je u Ukrajini, objavio je u utorak na Twitteru Fox News čime su, prema dostupnim podacima, od početka sukoba poginula četvorica novinara.

Snimatelj Pierre Zakrzewski pratio je novinara Fox Newsa Benjamina Halla, koji je ranjen u ponedjeljak u Horenki blizu Kijeva, priopćio je Fox News Media.

Nešto ranije ukrajinske vlasti objavile su da su najmanje trojica novinara poginula, a više od 30 je ozlijeđeno od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Osim američkog novinara Brenta Renauda, ruski vojnici ubili su dvojicu ukrajinskih novinara, objavila je u utorak na Telegramu ukrajinska pučka pravobraniteljica Ljudmila Denisova, prenio je dpa.

Viktor Dudar poginuo je kod Mikolaiva na jugu Ukrajine, a snimatelj Jevhen Sakun poginuo je u raketnom napadu u Kijevu.

"Ruski okupatori bore se protiv objektivnog izvješćivanja o njihovim ratnim zločinima u Ukrajini, ubijaju i pucaju na novinare", napisala je Denisova.

Strani novinari mete su namjernih napada i nekoliko ih je ozlijeđeno.

Među ozlijeđenima su jedan švicarski novinar i dvojica danskih novinara, dok je novinska ekipa britanskog kanala Sky News snimila napad na sebe u Buči kod Kijeva. U napadu je ozlijeđen novinar Stuart Ramsey.

Novinar Fox Newsa Benjamin Hall ozlijeđen je u ponedjeljak u blizini Kijeva.

Ruske snage napale su i uništile nekoliko radio jarbola, uključujući u Kijevu i kod zapadnog ukrajinskog grada Rivnea. U tim je napadima poginulo nekoliko ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 06:27