KRSTARENJE IZ PAKLA

KANAĐANI PRIZNALI KRIVNJU ZA POKUŠAJ KRIJUMČARENJA 95 KG DROGE U AUSTRALIJU Isprva tvrdili da nemaju ništa s tim, uoči suđenja su promijenili priču

Melina Roberge i Isabelle Lagacé
 INSTAGRAM

Melina Roberge (23) i Andre Tamine (64) su priznali da su 2016. godine pokušali u Sydney na kruzeru MS Sea Princess prokrijumčariti 95 kilograma kokaina, piše BBC.

Kanađani su prvotno tvrdili da nisu imali nikakve veze s ilegalnom operacijom, ali su uoči suđenja koje bi trebalo početi ovaj tjedan promijenili priču.

Isabelle Lagacé (29), treća osoba koja je sudjelovala u krijumčarenje, također Kanađanka, prošle je godine u studenom osuđena na zatvorsku kaznu od sedam i pol godina.

Prema riječima australske policije, zaplijenjeni je kokain vrijedio 21 milijun australskih dolara (99,5 milijuna kuna). Riječ je naime o najvećoj pljenidbi droge s putničkog broda u povijesti Australije.

Roberge i Lagacé su na društvenim mrežama objavljivale fotografije s krstarenja, želeći valjda krijumčarsku akciju prikazati kao ugodnu zabavu. Međutim, kada je brod pristao U Sydneyju, policijski su psi nanjušili drogu, a trojac iz Kanade je uhićen.

U trenutku uhićenja nije bilo jasno kako su Roberge i Lagacé povezane s Tamineom, međutim kasnije ih se povezalo s "dobro organiziranim zločinačkom skupinom".

Trojac je optužen za uvoz komercijalno relevantno količine kokaina te im je zbog toga prijetila životna kazna zatvora.

Lagacé je osuđena na kaznu zatvora od sedam i pol godina, a The Sydney Herald je izvijestio da je pokušala otplatiti dug od 20 tisuća australskih dolara (95 tisuća kuna).

"Srce me boli jer ću godine koje su me trebale definirati kao ženu provesti u zatvoru. Krivo mi je i ljuta sam na sebe jer sam se spetljala s krijumčarima droge", rekla je Lagacé navodno u izjavi za sud.

Roberge i Tamine će svoje kazne doznati kasnije ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 21:04