PRVI ‘TRIJEZNI‘ B&B

Kanarski raj za liječene alkoholičare postao nova hit destinacija: ‘Ovo nije komuna, samo nema cuge‘

Bivši ovisnik James Roberts razvio je turistički projekt za oporavljene alkoholičare. Njegova Casa Salvia zasad ima samo četiri sobe

Casa Salvia

 www.salvia.casa

Casa Salvia na Tenerifima u sklopu Kanarskog otočja prvi je "trijezni" Bed&Breakfast namijenjen za boravak oporavljenih ovisnika o alkoholu i njihovih obitelji, a iako radi tek dva mjeseca te pandemiji usprkos, zauzeće je na razini 77 posto zbog čega je uskoro u planu otvaranje novog takvog objekta.

Iza projekta stoji James Roberts, i sam oporavljeni ovisnik o alkoholu, koji je sa suprugom Tonyjem osnovao brend DryHolidays te sad na Tenerifima bivšim ovisnicima pruža turističke usluge koje nikako ne treba miješati s liječenjem od ovisnosti.

image

Tenerife

Jeremy Lightfoot/Robertharding/Profimedia

"Mi ne radimo rehabilitaciju, ovo je B&B, ali u kojemu se ne poslužuje alkohol. Ideja je u odmoru, ali i edukaciji kako bi se ljudi opet naučili živjeti pozitivno. Kod ovisnosti je stvar u tome da zapravo nema nekih pravila te da svatko mora pronaći neki način koji njemu najbolje odgovara", rekao je Roberts koji se vlastitih demona s kojima se borio uspio rješiti nakon rehabilitacije tijekom ljeta 2020.

Riječ je o zasad skromnom objektu - Casa Salvia ima samo četiri sobe, no Roberts najavljuje otvaranje novog objekta u kojemu posjetitelji također neće imati pristup alkoholu, isto na Tenerifima, ali koji će moći primiti do 14 osoba.

image

Casa Salvia

www.salvia.casa

Za vrijeme boravka u objektu, DryHolidays također gostima pruža različite sadržaje poput planinarenja, joge, golfa, surfinga ili tečajeva kuhanja.

No prvi trijezni B&B ima i svoju cijenu - osam dana boravka stoji od četiri tisuće funti po osobi na više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:47