ODLUKA

KANCELARKINA PLJUSKA AMERIČKOM PREDSJEDNIKU Merkel odbila Trumpov poziv na summit G7: 'Hvala, ali ne hvala. Pandemija je još u tijeku'

 CHRISTIAN HARTMANN / POOL / AFP

Njemačka kancelarka Angela Merkel nije prihvatila poziv američkog predsjednika Donalda Trumpa na skorašnji G7 samit "s obzirom na sveukupnu situaciju zbog pandemije", rekao je vladin glasnogovornik u subotu.

"Kancelarka zahvaljuje predsjedniku Trumpu na pozivu na samit G7 u Washingtonu potkraj lipnja. Danas, s obzirom na sveukupnu situaciju zbog pandemije, ne može obećati da će osobno sudjelovati u Washingtonu", rekao je glasnogovornik.

Trump je organizirao skorašnji samit G7 u Camp Davidu nakon što je ranije ovog mjeseca naznačio da radije želi osobni susret nego telekonferencijsku sjednicu.

Objava znači izmjenu odluke donesene u ožujku da se otkaže sastanak čelnika Velike Britanije, Kanade, Francuske, Japana, Italije i SAD-a.

Trump je samit prvotno planirao u svojem privatnom golf resortu na Floridi. Nakon doživljenih kritika, promijenio je mjesto održavanja i odlučio da to bude Camp David pored Washingtona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:09