GABRIEL BORIC

Kandidat ljevice za predsjednika Čilea, porijekom iz RH, mora u izolaciju: ‘Dobio sam pozitivan nalaz‘

Boric je odmah iza ultrakonzervativnog kandidata José Antonija Kasta, a brojna istraživanja njemu daju prednost u drugom krugu

Gabriel Boric

 Martin Bernetti/AFP

Čileanski predsjednički kandidat Gabriel Boric, nositelj liste koalicije ljevice i jedan od izbornih favorita, rekao je u srijedu da je pozitivan na covid-19 i da će se samoizolirati, manje od tri tjedna uoči predsjedničkih izbora.

U objavi na Twitteru, kandidat lijevog centra i bivši studentski vođa Boric (35), rekao je da je upravo dobio pozitivan nalaz, te je pozvao sve svoje kontakte da slijede covid protokole.

Čelnik široke ljevičarske koalicije Frente Amplio, u kojoj su i komunisti, preventivno je već ranije otišao u izolaciju kad je dobio visoku temperaturu, a izolacija predstavlja veliki problem za njegov izborni tim uoči glasovanja 21. studenoga.

Prema predizbornim anketama, Boric je odmah iza ultrakonzervativnog kandidata José Antonija Kasta, a brojna istraživanja njemu daju prednost u mogućem drugom izbornom krugu u prosincu.

Riječ je o prvim predsjedničkim izborima nakon velikih i nasilnih prosvjeda protiv nejednakosti, korupcije i privatizacije koji su 2019. i početkom 2020. potresli zemlju.

image

Gabriel Boric

Martin Bernetti/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2022 12:04