JAVNOST UŽASNUTA

'KAO DA SU IZ PAKLENE NARANČE' Banda maloljetnih dječaka, sinova bogataša, pljačkala i do smrti tukla penzionera, sve su snimali i hvalili se time

 Profimedia, LaPresse

Policija je na jugu Italije u mjestu Manduria u blizini Taranta uhitila šestero maloljetnika i dvije mlađe punoljetne osobe pod sumnjom da su mučili i opljačkali 65-godišnjeg penzionera koji je kasnije umro u bolnici.

Šestorica osumnjičenika su u dobi od 17 godina, jedan od 19, a najstariji je 22-godišnjak.

Prema tvrdnjama Carla Marije Caprista, tužitelja iz Taranta, osmorica optuženih su se udružila u zločinačku organizaciju koju je on nazvao “baby gang”.

U nekoliko su navrata tukli i opljačkali nesretnog starca, da bi ga u posljednjem napadu pretukli u tolikoj mjeri da su ga gotovo ubili na licu mjesta.

Policija je djelovala 5. travnja na poziv susjeda koji ih je nazvao rekavši kako se u kući do njegove dogodila pljačka. Policajci su stigli do oronule kuće Antonija Cosima Stana i pronašli za stolac vezanog, pretučenog i pothranjenog umirovljenika u dronjcima, a djelatnici hitne pomoći pružili su mu pomoć u hrani i vodi.

Idućeg dana po dolasku policajci su pronašli Stana u tako lošem stanju da im je jedva otvorio vrata. Policijska izvješća ukazuju na činjenicu kako je nesretni penzioner bio duševni bolesnik te da nije okusio ni hranu ni vodu.

Odmah je prevezen u bolnicu gdje je i umro 23. travnja od posljedica brojnih unutarnjih ozljeda, a kako izvještava dnevnik Il Giornale izvedene su dvije hitne operacije zbog unutarnjeg krvarenja želuca i crijeva.

Posljedice su to nečuvenog zvjerskog zlostavljanja i sadističkog iživljavanja nad nesretnim penzionerom od strane maloljetne bande iz Mandurije, javlja talijanska TV postaja TG3. U policijskom izvješću stoji kako je Stano bio prebijen najvjerojatnije kolcima i nogama u svojoj kući i na ulici.

Da cijela situacija bude još gnjusnija, maloljetni zločinci za koje se kaže kako su iz “dobrih obitelji”, mrcvarenje i iživljavanje nad duševno bolesnim starcem snimali su mobitelima, a pojedine videozapise koji su se brzo širili WhatsAppom policija već ima u posjedu.

Neki od talijanskih medija uspoređuju "dječju bandu" iz Taranta s tinejdžerskim razbojnicima iz filmu "Paklena naranča" iz 1971. koji uživaju u sadističkom iživljavanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:09