SLUČAJ AMANDE KNOX

'KAO DJEVOJČICA, SANJALA SAM DA ĆU POSTATI NOVINARKA' Zatvorska pisma optuženice iz suđenja stoljeća

Kada je bila mala, Amanda Knox sanjala je o tome da jednog dana postane novinarka. Od toga je odustala kad je sama postala subjekt kojim je godinama bila opsjednuta međunarodna medijska scena, nakon što je 2009. optužena za ubojstvo britanske studentice Meredith Kercher.

'ZATVORSKI ČUVARI SU ME SEKSUALNO ZLOSTAVLJALI I GOVORILI DA IMAM HIV' Objavljeni šokantni memoari Amande Knox

Ovo je samo jedan od detalja koji pružaju rijedak uvid u osobnost danas 26-godišnje Amande. Naime, tijekom četiri godine, koliko je provela u jednom talijanskom zatvoru, britanski novinar Simon Hattenstone s njom se redovito dopisivao. S mladom zatvorenicom stupio je u kontakt nakon što joj je poslao svoj intervju s njezinom majkom.

“Njeno pismo bilo je pomalo djetinjasto i naivno - okrugli rukopis, način na koji je oslikavala obris svoje ruke na papiru i rekla da je njezin život u rukama drugih, citirajući pjesme Beatlesa ‘Let It Be’ i “Here Comes the Sun”, piše.

Bio je to tek početak dopisivanja Hattenstonea i njegove “prijateljice” Amande Knox tijekom kojih je ona opisivala svoje dane u zatvorskoj ćeliji, komentirala članke iz novina koje joj je slao i katkad s njim dijelila svoje strahove.

“Prije suđenja rekla mi je da je sanjala sudnicu i osjećala da je umrla iznutra. Brinulo ju je da bi mogla postati zombi kad naposljetku iziđe iz sudnice; samo oklop. Bilo je vrlo neobično za nju da bude tako loše volje. U idućem pismu ispričala se što je zvučala tako jadno i rekla da je njeno normalno stanje optimizam. Obično je bila smirena i dobre volje”, rekla mu je.

Kada je u ožujku 2010. objavljeno da je optuženik Rudy Guede u zatvoru priznao da je bio jedini ubojica Meredith Kercher, Hattenstone ju je pitao daje li joj to nade. Ne, rekla je, jer nije htjela biti puštena na slobodu na temelju takvog dokaza ili zato što su odvjetnici loši. Željela je biti puštena jer je nevina . Inače, idući tjedan u SAD-u će biti objavljeni memoari Amande Knox.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:51