MILIJUNAŠ S ULICE

Kao na filmu: 27-godišnji Indijac pobijedio na kvizu Tko želi biti milijunaš i kući odnio bogatu nagradu!

Sushil Kumar za kruh je zarađivao kao službenik i učitelj, uz zaradu od svega 120 dolara na mjesec
In this Tuesday, Oct. 25, 2011, photograph, Sushil Kumar, left, with Bollywood actor Amitabh Bachchan, shows $1 million check after winning on an Indian game show, in Mumbai, India. Kumar, a government clerk from a desolate region of eastern India, has become the first person ever to win $1 million on the popular Indian version of "Who wants to be a Millionaire." (AP Photo)
 AP

Indijac koji je za kruh zarađivao kao službenik i učitelj, uz zaradu od svega 120 dolara na mjesec, pobijedio je u indijskoj verziji kviza "Tko želi biti milijunaš" i kući odnio milijun dolara!

27-godišnji Sushil Kumar pobijedio je u petoj sezoni Milijunaša, odnosno Kaun Banega Crorepati (KBC), kako se jedna od najpopularnijih televizijskih emisija zove u Indiji, odgovorivši točno na sva pitanja koja mu je postavila zvijezda Bollywooda Amitabh Bachchan, te time podsjetivši na scenariji Oscarom nagrađenog filma "Milijunaš s ulice" iz 2008. godine.

Kumar i njegova supruga, kojom se oženio prije 5 mjeseci, plakali su od sreće kad im je Amitabh Bachchan predao ček na 50 milijuna rupija. Novopečeni milijunaš izjavio je da je njegova obitelj bila toliko siromašna da je kviz morala ići gledati kod susjeda u malom gradu Motihariju na istoku Indije. Navodno su susjedi zapazili kako mladi učitelj točno odgovara na većinu pitanja i nagovorili ga da se prijavi za kviz.

Kumarov let za Mumbai na snimanje kviza bio je njegov prvi let avionom uopće, kao i prvi posjet velikom gradu.

Kumar će osvojenim novcem sebi platiti tečaj za prestižan posao indijskog državnog dužnosnika, kupiti ženi kuću, otplatiti dugove svojih roditelja, braći posuditi novac za pokretanje posla, a u gradu Motihariju Kumar će izgraditi knjižnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:14