PROMETNI ČEP

Kaos na austrijskoj granici zbog egzodusa iz RH: Čekamo 14 sati, nitko nam nije dao nikakve upute

Nova pravila nametnuta su u subotu zbog sve lošije epidemiološke situacije u Hrvatskoj
Detalj s austrijske granice / Ilustracija
 Joe Klamar/AFP

Putnici koji se vraćaju s godišnjih odmora stajali su tijekom noći na nedjelju na slovensko-austrijskoj granici i više od 12 sati nakon što je vlada u Beču uvela strože kontrole tranzitnih putnika kako bi spriječila širenje koronavirusa, piše u nedjelju dpa.

Nova pravila nametnuta su u subotu zbog sve lošijih epidemioloških brojki u Hrvatskoj, pojašnjava ta njemačka agencija. Svi putnici koji su bili u Hrvatskoj a željeli su proći kroz Austriju morali su se registrirati na granici kod zdravstvenih službi. Ljudi koji su se vraćali uhvaćeni su nepripremljeni pa je na prijelazu Karavanke nastao kaos.

Jedan je njemački putnik rekao za dpa da je pokušao na internetu naći informacije o novim pravilima prije nego je krenuo doma iz Hrvatske.

"Nismo to nigdje vidjeli", rekao je o novim tranzitnim pravilima.

Naglasio je da je proveo 14 sati u prometnom čepu pri ulasku u Austriju. Lokalna austrijska policija rekla je da je bila zatrpana pozivima ljutitih putnika tijekom noći. Austrijski službenici počeli su propuštati strana vozila u tranzitu od nedjelje ujutro, smanjivši čekanje na šest sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:17