StoryEditor
VATROGASCI INTERVENIRALI 150 PUTA

KAOS U JEDNOM OD NAJVEĆIH EUROPSKIH GRADOVA Ulice pretvorene u bujice blata koje odnose automobile, promet na autocestama i metro poremećen

 
 Isaac Garcia / REUTERS

Ceste i podzemna željeznica u Madridu i okolici i dalje su djelomično izvan funkcije u utorak ujutro, nakon obilnih kiša koje su dovele do poplava i pretvorile ulice grada u bujice, a vatrogasci su intervenirali najmanje 150 puta, objavile su vlasti.

U gradu koji je bio najviše pogođen - Arganda del Rey, jugoistočno od Madrida - fotografije i snimke lokalnih medija pokazuju ulice pretvorene u bujice blata koje odnose automobile te naslage tuče na tlu.

"Nema ozlijeđenih a intervencije su bile relativno male za oluju takvih razmjera: pokupiti granje s javnih površina, vodu iz garaža, podruma ili trgovina", rekao je za AFP glasnogovornik hitnih službi za madridsku regiju.

Vatrogasci su intervenirali 152 puta u ponedjeljak, posebno na jugu i istoku grada.

Promet na četiri autoceste koje okružuju španjolsku prijestolnicu u ponedjeljak navečer bio je u prekidu kao i pet linija metroa, a neke su postaje bile u potpunosti poplavljene.

U utorak ujutro promet se uglavnom normalizirao iako je na pojedinim autocestama još uvijek poremećen, a linija podzemne željeznice za Arganda del Rey prekinuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 15:49