HOROR U SRBIJI

Kaos u Novom Sadu: Poginulo dijete (12), vjetar srušio kran na zgradu, zaposlenicu u kiosku poklopilo drvo

Dječak je preminuo od posljedica strujnog udara ili groma. Pokušaj reanimacije trajao je oko sat vremena

Nevrijeme u Srbiji

 Bačka Palanka Dešavanja/FACEBOOK

"Na području Beograda i šire okolice lokalno se očekuju jaki pljuskovi s grmljavinom i olujan vjetar koji može uzrokovati i materijalnu štetu, ali i ugroziti sigurnost ljudi te životinja", stoji u upozorenju koje je u petak navečer objavio Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Ranije tijekom dana meteorolozi su upozorili kako čitava regija strepi od udara superćelijske oluje, koja je iz Italije i Slovenije stigla u Hrvatsku, a očekuje se da će nastaviti i prema Srbiji, piše Blic.

Upravo to se i dogodilo, a prvi na udaru našao se Novi Sad. Oluja je ondje odnijela krov Novosadskog sajma, srušila kran s gradilišta koji je pao na tri susjedne zgrade i oštetio više stanova. Jak vjetar nosio je sve pred sobom, a predmeti su nekontrolirano letjeli ulicama.

Strašno nevrijeme u centru grada uništilo je i stablo koprivića, inače zaštićenog spomenika prirode. U četvrti Liman vjetar je trgao rolete i čupao platane, dok je u Futogu, prigradskom naselju Novoga Sada, odletio čak i ljetnikovac.

Blic također piše kako je na jedan kiosk palo drvo, nakon čega je uslijedila dramatična akcija spašavanja zaposlenice koja je ostala zarobljena u njemu.

N1 javlja kako je u Novom Sadu od posljedica strujnog udara ili groma tijekom nevremena preminulo 12-godišnje dijete. Pokušaj reanimacije trajao je oko sat vremena. Nesretni dječak navodno je pronađen nedaleko od kuće, na drugoj adresi i to pored instalacija.

Pripadnici Sektora za izvanredne situacije srbijanskog MUP-a tijekom večeri spasili su pet osoba, od toga dvoje djece, potvrdio je zapovjednik vatrogasne brigade u Novom Sadu, Stojan Milovac.

Dramatične scene zabilježene su i u Bačkoj Palanci, a u Obrovcu se srušio dio katoličke crkve. Uništeni su usjevi, košnice, srušeni krovovi...

Premještajući se prema jugoistoku, oluja je prouzročila izmjenu režima u zračnoj luci "Nikola Tesla" u Beogradu, gdje je na snazi zabrana opskrbe zrakoplova gorivom, što je poremetilo red letenja.

Beograd je u petak navečer prošao s manjim posljedicama nevremena, a zasad nema izvješća o ozbiljnijim štetama u komunalno-prometnom sustavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 13:32