DVA IMENA U IGRI

Kaos u Trumpovom taboru, panično se traži čovjek koji će predsjedniku priopćiti lošu vijest!

Aktualni američki predsjednik posljednjih je dana suradnicima i pomoćnicima govorio da nema namjeru priznati poraz
Donald Trump
 Brendan Smialowski/AFP

Aktualni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump svojim je pomoćnicima i suradnicima posljednjih dana govorio da nema namjeru priznati poraz na predsjedničkim izborima, čak i ako njegov put do pobjede blokiraju porazi u saveznim državama Georgiji i Pennsylvaniji, piše CNN.

Njegovi suradnici, uključujući i predstojnika Ureda predsjednika SAD-a Marka Meadowsa, nisu pokušali Trumpa suočiti s onim što se događa već su podupirali njegove tvrdnje da Demokrati kradu izbore.

Trumpovi se saveznici sve više brinu da će ga netko prije ili kasnije morati suočiti s činjenicom da će vrlo vjerojatno napustiti Bijelu kuću, ali još se nije odlučilo tko će to napraviti.

Izvori kažu da se kao glasnici spominju njegova kći Ivanka Trump i njegov zet Jared Kushner.

Međutim, Ivanka još uvijek drži očevu stranu što je pokazala i objavom na Twitteru u kojoj je rekla:

'Svaki legalan glas treba pribrojati. Svaki ilegalan glas ne treba. Ovo ne bi trebalo smatrati kontroverznim', napisala je viša predsjednikova savjetnica Ivanka i time pokazala da dijeli Donaldovo mišljenje da su ovi izbori opterećeni prevarama, iako niti jednog dokaza za takve tvrdnje nema.

Dužnosnici Trumpove kampanje objavili su petak da će osporiti rezultat izbora, a predviđanja da je Biden pobijedio nazvali su "lažnima". "Izbori još nisu gotovi. Lažno predviđanje da je Joe Biden pobijedio temelji se na rezultatima u četiri savezne države u kojima nisu objavljeni konačni rezultati", rekao je glavni odvjetnik Trumpove kampanja Matt Morgan.

"Ponovno će se brojati glasovi u Georgiji, u Pennsylvaniji je bilo mnogo nepravilnosti, u Nevadi je naočigled više tisuća ljudi nepravilno glasalo, a predsjednik Trump trebao bi glatko pobijediti u Arizoni, unatoč tome što su The Associated Press i Fox News greškom Bidena proglasili pobjednikom u toj državi. Biden se oslanja na te države da bi lažno tvrdio da je osvojio Bijelu kuću, međutim kada se izbori zaključe predsjednik Trump osvojit će novi mandat."

Bidenova je kampanja na navode da Trump neće priznati poraz na predsjedničkim izborima reagirala vlastitom izjavom.

"Kao što smo rekli 19. srpnja, građani Sjedinjenih Američkih Država odlučit će ove izbore, a Vlada SAD-a sasvim je sposobna izvesti uljeza iz Bijele kuće", rekao je glasnogovornik Bidenove kampanje Andrew Bates.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 17:25