RATNI ZLOČINAC

Kapetan Dragan izgubio još jednu bitku: Australski sud odbacio njegovu žalbu na izručenje Hrvatskoj

Federalni sud je utvrdio kako nije bilo nijednog očitog temelja koji bi ukazao na to da je odluka prethodnog suda bila pogrešna
 CROPIX

SYDNEY - Osumnjičeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji pod imenom 'kapetan Dragan', nalazi se korak bliže svojem izručenju Hrvatskoj . Naime, australski je Federalni sud u petak odbacio Vasiljkovićevu žalbu koja je trebala spriječiti njegovu predaju hrvatskim pravosudnim vlastima, javljaju australski mediji.

Tom je odlukom Federalni sud podržao sudsku presudu iz studenog prošle godine.

- Federalni sud je utvrdio kako nije bilo nijednog očitog temelja koji bi ukazao na to da je prethodna odluka bila pogrešna - mediji navode pozivajući se na odluku suda.

Podsjetimo, 56-godišnji kapetan Dragan bio je vođa srpskih paravojnih snaga u Hrvatskoj, a u Hrvatskoj je optužen za ratne zločine počinjene nad zarobljenim pripadnicima HV-a i Hrvatske policije u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. godine.

Svoje izručenje Hrvatskoj pokušava spriječiti još od 2006. godine kada je i uhićen, a nakon posljednje presude ima 28 dana da podnese žalbu Vrhovnom sudu.

Tijekom svojeg skrivanja u Australiji, živio je i radio pod imenom Daniel Snedden i bio trener golfa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:30