ALARM U WASHINGTONU

Kapitol evakuiran zbog ‘sigurnosne prijetnje‘. Ispostavilo se da gori sklonište beskućnika par kilometara dalje

Novinari koji su na mjestu događaja kažu kako je odaslano hitno upozorenje te da je odgođena proba Bidenove inauguracije
Evakuacija
 Win Mcnamee/POOL/AFP

Zgrada Kapitola u Washingtonu zaključana je zbog sigurnosne prijetnje, samo dva dana prije inauguracije Joea Bidena za novog američkog predsjednika.

Nekoliko minuta nakon hitne evakuacije otkriveno je da je razlog za alarmiranje požar koji je izbio ispod podvožnjaka nekoliko kilometara udaljenog od Kapitola. Planule se, naime, stvari beskućnika koji su ondje našli zaklon.

Novinari koji su bili na mjestu događaja kažu kako je odaslano hitno upozorenje te da je odgođena proba Bidenove inauguracije.

- Sve zgrade u kompleksu Kapitola su zaključane zbog sigurnosne prijetnje. Nisu dopušteni ni ulasci ni izlasci. Odmaknite se od prozora i vrata. Ako ste na otvorenom, potražite zaklon, stajalo je u poruci koju su dobili članovi osoblja Kapitola.

image
Win Mcnamee/POOL/AFP

Kapitol, u kojem se nalazi američki Kongres, bio je meta napada Trumpovih pristaša 6. siječnja, a u dramatičnom upadu poginulo je pet osoba.

image
Win Mcnamee/POOL/AFP

Nakon toga, sigurnosne mjera na Kapitolu su podignute na najvišu razinu, s raspoređenim tisućama pripadnika Nacionalne garde.

image
Win Mcnamee/POOL/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:23