MATTEO MESSINA DENARO

Karabinjeri ostali u šoku nakon što su ušli u skrovište notornog mafijaškog bossa: ‘Može li simboličnije od ovoga?!‘

Talijanska policija također je priopćila da je u istom stanu pronašla napunjeni revolver Smith & Wesson kalibra .38

Matteo Messina Denaro

 AFP, Twitter/Carabinieri

Zidove stana u kojemu je vjerojatno prije uhićenja živio Matteo Messina Denaro, šef sicilijanske mafije, krasili su posteri iz filmova Kum 2 s Al Pacinom te Joker s Joaquinom Phoenixom, piše Sky News.

Posljednji istaknuti mafijaš koji je predstavljao Cosu Nostru uhićen je 16. siječnja u Palermu na Siciliji nakon 30 godina bijega. Najtraženijem talijanskom mafijašu policajac je prišao dok je ovaj išao prema kafiću ispred privatne sicilijanske klinike, gdje je išao na kemoterapije.

Talijanska policija također je priopćila da je u istom stanu pronašla napunjeni revolver Smith & Wesson kalibra .38 i paket s još 20 istih metaka.

Policija je ranije otkrila da je u jednom od stanova u kojima se skrivao pronađen poster Marlon Brando iz Kuma.

"Posteri ‘Kuma‘ i ‘Jokera‘, može li simboličnije od ovoga?", glasi jedan od brojnih komentara na video skloništa Mattee Denara.

Policijske snimke nadalje prikazuju da je bjegunac Messina Denaro na zidu u dnevnoj sobi imao fotografiju lava, dok je u manjoj sobi koju je koristio kao teretanu imao kalendar s fotografijom oskudno odjevene žene.

U stanu su pronađeni parfemi, dizajnerska odjeća te uobičajeni sadržaj jednog kućanstva: daska za glačanje i stalak za sušenje rublja.

Stan u kojemu je Messina Denaro, kako se pretpostavlja, živio mjesecima prije uhićenja, nalazio se u skromnoj zgradi u Campobello di Mazara, mjestu nekoliko kilometara udaljenom od njegova rodnog grada Castelvetrano.

Šezdesetogodišnji Matteo Messina Denaro smješten je u zatvor gdje su na snazi stroge mjere sigurnosti, a nalazi se blizu l‘Aquile, u središnjoj Italiji. Tamo su mu nametnuta stroga ograničenja, s ciljem sprečavanja mafijaša da vode kriminalne aktivnosti iz zatvora.

Messina Denaro osuđen je u odsutnosti 2020. godine na doživotnu robiju zbog umiješanosti u ubojstva vodećih antimafijaških tužitelja Giovannija Falconea i Paola Borsellina 1992. godine. Prijeti mu i doživotna kazna zbog sudjelovanja u bombaškim napadima u Firenci, Rimu i Milanu 1993. u kojima je ubijeno 10 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 04:29