TRAŽI SUSRET

KARADŽIĆ 'Julian Assange ima dokaz da sam nedužan'

Karadžić je uvjeren kako osnivač Wikileaksa raspolaže dokumentima koji dokazuju da su bosanski Srbi surađivali s Amerikom, što on želi iskoristiti kao doaze da je nedužan

Radovan Karadžić, psihijatar i ratni zločinac, odlučio je još jednom iznenaditi javnost.

Bivši predsjednik Republike Srpske uputio je pismo ambasadoru Ekvadora u Haagu Miguelu Calahorranu Caminu u kojem je zatražio dozvolu da se predstavnik njegove braniteljske ekipe sastane s Julianom Assangeom, osnivačem Wikileaksa. Karadžić je uvjeren kako Assange raspolaže dokumentima koji dokazuju da su bosanski Srbi surađivali s Amerikom, što on želi iskoristiti kao dokaze da je nedužan.

"Tražim od Vlade Ekvadora dozvolu da se moj legalni predstavnik Peter Robinson sastane s Julianom Assangeom, koji trenutno boravi u vašem veleposlanstvu u Velikoj Britaniji“, glasi zahtjev koji je Karadžić naveo u pismu. U pismu upućenom veleposlaniku Calahorranu Karadžić je obećao kako će Robinson, koji je američki odvjetnik i bivši tužitelj u SAD, „poštovati pravila i da će se ponašati u skladu sa pravilima koje vaša vlada odredi za taj sastanak“.

Robinson će biti na raspolaganju za takav sastanak sve do 16. siječnja 2014. godine kada se nastavlja sudski postupak protiv Karadžića pred sudom u Haagu nakon zimske pauze, ističe se u poruci bivšeg šefa Republike Srpske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 23:46