NOVE MJERE

Karantena u Sloveniji skraćena s 10 na 7 dana, više se ne može prekinuti negativnim PCR testom

Bez odluke o obveznoj karanteni u Sloveniju i dalje mogu ulaziti oni koji se cijepljeni potrebnim dozama, oni koji su preboljeli virusno ili imaju negativan test

Testiranje 

 Damjan Tadic/Cropix

Slovenska vlada promijenila je uvjete za ulazak u zemlju za one koji nisu cijepljeni, ni preboljeli covid i nemaju negativan test, pa oni karantenu nakon ulaska više neće moći privremeno prekinuti negativnim testom.

Zbog skraćivanja kućne karantene s deset na sedam dana ukida se mogućnost prijevremenog prekidanja karantene s negativnim PCR testom, a osoba koja se nakon prelaska granice uputi u karantenu morat će kod kuće biti izolirana punih sedam dana, objavio je vladin ured za komunikacije.

Bez odluke o obveznoj karanteni u Sloveniju i dalje mogu ulaziti oni koji se cijepljeni potrebnim dozama, oni koji su preboljeli covid-19 ili imaju negativan test na koronavirus.

image

Koronavirus u Sloveniji

Matej Druznik/Delo/Cropix

Zdravstvene vlasti objavile su u subotu da je u zadnja 24 sata potvrđeno 7580 novih zaraza, što je najveći broj dnevnih infekcija od početka epidemije, a još je pet oboljelih umrlo.

Od 14.360 PCR testova potvrđeno je 7580 zaraženih ili 52,8 posto među testiranima, a napravljeno je još 109.072 brzih antigenskih testova, čije pozitivne nalaze još treba potvrditi PCR testiranjem.

Po podacima vlade u bolnicama je trenutno 514 covid pacijenata, od čega 156 na odjelima intenzivne njege.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2022 02:07