VRHBOSANSKI NADBISKUP

Kardinal Puljić: 'Nisam protiv prosvjeda, ali sam protiv destrukcije'

Zagreb, 141110.Na dan zavjetovnog svetista Sveta Mati Slobode svecanu misu predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljic u zajednistvu sa zupnikom don Antom Vasiljem u crkvi Sveta Mati Slobode.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miščević / CROPIX

ZAGREB - Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić izjavio je u utorak navečer kako je to što narod u BiH traži legitimno, te da ga u tome podupire, ali da ne može poduprijeti destrukciju, nego kontruktivno traženje demokratskih prava, izbora ili novih izbora, rekonstrukcije vlasti ili rekonstrukcije strukture u BiH, jer ovakva BiH ne može opstati.

"Početak sadašnjega stanja u BIH je u nedovršenim izborima, gdje je međunarodna zajednica nametnula strukturu vlasti koja nije izniknula iz izbora", rekao je kardinal u Zagrebu na donatorskoj večeri za izgradnju spomenika Ivanu Pavlu II. u Sarajevu. On je dodao kako ta struktura vlasti nije imala sluha za narod, nego je jednostavno radila po svome .

Međunarodna zajednica, kad je vidjela da je napravila pogrešku, također se povukla te prepustila da to ide sve do ove eskalacije, smatra kardinal. "Čak se bojim da su kumovali i eskalaciji" rekao je nadbiskup Puljić dodavši kako je ova eskalacija pokazatelj da ima vrlo negativnih naboja među mladima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:54