JOŠ JEDAN SLUČAJ

Karlovac: S krivotvorenom diplomom radio je kao tajnik vatrogasaca više od 20 godina

S današnjim danom je pismenim putem dao otkaz
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Profesionalni tajnik Vatrogasne zajednice grada Karlovca Davor Vrbanić više od 20 godina svoj je posao obavljao s krivotvorenom diplomom Više ekonomske škole u Beogradu, otkrio je to danas novinarima predsjednik Vatrogasne zajednice Željko Šafar, nakon što su ga o svojem nalazu izvjestili iz PU karlovačke.

Tijekom revizije diploma koju je u svim gradskim poduzećima i ustanovama pokrenuo gradonačelnik Damir Jelić otkriveno je desetak lažiranih dokumenata o završenom školovanju. Slučaj iz Vatrogasne zajednice je utoliko specifičan jer ga se očito pokušalo zataškati. Bivši predsjednik Zajednice Dragutin Rendulić, koji svojevremeno obnašao dužnost Jelićeva zamjenika, u dva dopisa je ustvrdio kako su u Vatrogasnoj zajednici diplome valjane, a istina je izašla na vidjelo tek nakon što je provjeru, po anonimnoj dojavi, odradila policija. Vrbanić je diplomu nabavio još 1986. godine, a s današnjim danom je pismenim putem dao otkaz. Kao tajnik, uglavnom je obavljao administrativne poslove, te vodio tečajeve za osposobljavanje mladih vatrogasaca.

- Odlučili smo odmah sve iznijeti u javnost kako se Vatrogasnoj zajednici ne bi nanosila dodatna moralna šteta, ona materijalna bit će utvrđena kada se izračuna razlika u plaći koju je Vrbanić ostvarivao s lažnom diplomom - kažao je predsjednik Šafar dodajući da je još prerano govoriti o tome hoće li novac potraživati privatnom tužbom.

Svi prethodni slični slučajevi završili su u zastari, osim slučaja Bernardice Topolnjak-Halapa, bivše pročelnice Ureda župana Karlovačke županije kojoj će se suditi zbog krivotvorenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:04