KAOS

KATAKLIZMA U BUGARSKOJ Vlak izletio s tračnica, eksplodirale dvije cisterne pune plina, ima mrtvih i mnoštvo ranjenih, naređena i evakuacija

 Google Earth

Najmanje su četiri osobe izgubile život u teškoj željezničkoj nesreći u mjestu Hitrino na sjeveroistoku Bugarske. Kako izvještava BBC, vlak je iz zasad nerazjašnjenih razloga iskočio iz tračnica, nakon čega su uslijedile dvije snažna eksplozija.

Više je osoba ozlijeđeno, a oštećeno je dvadesetak objekata u blizini pruge.

Reuters javlja da je iz preventivnih razloga pokrenuta evakuacija stanovništva iz Hitrina.

- Nakon eksplozija izbio je veliki požar. Ne očekujemo nove detonacije, ali evakuiramo ljude iz sela, rekao je jedan lokalni policijski dužnosnik.

Vlak je navodno prevozio plin, a dva vagona-cisterne su nakon izlijetanja iz tračnica oko 5:30 ujutro po lokalnom vremenu udarila u elektrovodove nakon čega je došlo do detonacija.

- Imamo jako puno ranjenih, većinom su opečeni, izjavio je državni tajnik bugarskog ministarstva unutarnjih poslova Georgi Kostov.

Tehnički premijer Bojko Borisov objavio je da je na putu prema mjestu nesreće, a u objavi na društvenim mrežama apelirao je na građane da doniraju krv jer bi lokalne bolnice mogle biti pretrpane ranjenima.

Hitrino se, inače nalazi stotinjak kilometara od Varne, najveće bugarske luke na Crnom moru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:00