PRINCEZA OD WALESA

Kate je prekršila nepisano pravilo kraljevske obitelji: ‘Nije joj prvi put, to često radi i William‘

Vjeruje se da će princ William poticati potpunu modernizaciju unutar obitelji jednom kada postane kralj
 Doug Peters/Pa Images/Profimedia/

Nasmijana i dobro raspoložena Kate, princeza od Walesa, prilikom posjeta Scarboroughu, primorskom gradu u engleskom Yorkshireu, fotografirala se i čavrljala s razdraganim mnoštvom. Jedan od ‘pučana‘ s kojim je Kate izmijenila par toplih riječi bio je i dobro raspoloženi stariji gospodin. No prilikom tog susreta princeza, majka troje djece, zapravo je prekršila nepisano pravilo kraljevske obitelji. Kate je, naime, prije nego se nasmiješila za kamere, starijeg gospodina zagrlila, te time prekršila prešutni dogovor kraljevske obitelji, piše Daily Mail.

Premda na web stranici kraljevske obitelji nisu navedeni nikakvi obvezni kodeksi ponašanja pri susretu s članom kraljevske obitelji, postoji nepisano pravilo da se ne smije ići dalje od rukovanja. Međutim, mlađa generacija kraljevske obitelji često je pokazala da nema problema s grljenjem i selfijima s dobronamjernicima.

Ovo nije prvi put da su princeza ili princ od Walesa prekršili kraljevski protokol. Primjerice, nakon što su engleske nogometašice osvojile Euro ovog ljeta, princ William je viđen kako grli igračice, uključujući kapetanicu Leah Williamson.

image

Princ William i Leah Williamson

Profimedia

Bivši kraljevski batler Grant Harrold otkrio da je William vrlo druželjubiv i kako voli grliti ljude koji dolaze izvan kruga kraljevske obitelji.

image
Profimedia

Ranijih godina građanima je bilo dozvoljeno dotaknuti člana kraljevske obitelji samo ako im je ranije pružena ruka. Ništa više od rukovanja nije se toleriralo. Harrold je objasnio da je to uglavnom bilo tako zbog sigurnosnih razloga, ali je također omogućilo kraljevskoj obitelji da zadrži dojam ‘mističnosti‘.

Međutim, s obzirom na to da su stariji članovi kraljevske obitelji mnogo puta viđeni kako grle ljude, Harrold je rekao da postoje znakovi da će William poticati potpunu modernizaciju unutar obitelji jednom kada postane kralj.

Harrold je dodao i da je William karakter naslijedio od svoje majke princeze Diane. Opisujući pokojnu princezu kao "grlitelja", rekao je kako misli da je William, vojvoda od Cornwalla i Cambridgea odgajan s puno jubavi.

‘Za Williama grljenje i prisni odnosi s građanima potpuno su normalna stvar. Bilo bi mu mnogo neugodnije da se samo rukuje s ljudima‘, zaključio je Harrold.

image
Profimedia
image
Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:41