ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Kate Middleton operirana, u bolnicu mora i kralj Charles

Supruga princa Williama zadnji je put u javnosti viđena na Božić

Kralj Charles i Kate Middleton

 Profimedia/

Dva priopćenja objavljena u razmaku od oko sat vremena zabrinula su javnost u Velikoj Britaniji.

Najprije je glasno odjeknula vijest da je Kate Middleton, princeza od Walesa, uspješno podvrgnuta ranije planiranoj operaciji abdomena, te da će se u bolnici će se nakon operativnog zahvata zadržati do dva tjedna.

Potom je stigla vijest da i kralj Charles mora u bolnicu. On je zatražio pomoć liječnika zbog povećane prostate, izvijestila je Buckinghamska palača.

- Kralj je zatražio pomoć zbog uvećane prostate, baš poput tisuća drugih muškaraca svake godine, navode u priopćenju.

- Riječ je o benignom problemu i sljedeći tjedan kralj će otići u bolicu radi korektivnog zahvara, njegove javne dužnosti bit će na kratko razdoblje odgođene, piše u priopćenju.

Supruga princa Williama zadnji je put u javnosti viđena na Božić kad je kraljevska obitelj bila na misi u crkvi nedaleko od kuće kralja Karla u Sandringhamu u istočnoj Engleskoj.

Tada nije bilo nikakvih naznaka o mogućim zdravstvenim problemima, piše Reuters.

U priopćenju iz Kensingtonske palače stoji kako se očekuje da će Kate biti zadržana u privatnoj londonskoj bolnici London Clinic 10 do 14 dana prije nego što bude puštena na kućni oporavak.

Izvor iz palače novinarima je kazao da nije riječ ni o kakvoj malignoj bolesti, ali nije želio otkriti o čemu se radi.

"Princeza od Walesa svjesna je toga da će ova objava izazvati velik interes te se nada da će javnost shvatiti njezinu želju da se sve odvija na što uobičajeniji način zbog dobrobiti njezine djece. Njezina je želja i da svi medicinski podaci o zahvatu ostanu privatni", stoji u priopćenju iz njezina ureda.

Dodaje se i da će javnost biti obaviještena o tomu kako se princeza osjeća tek kada bude doista "važnih novih informacija". U priopćenju stoji i kako je malo vjerojatno da će se Kate vratiti svojim javnim dužnostima nakon Uskrsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:49