INSTRUMENTALIZACIJA RELIGIJE

KATOLIČKI BISKUP NAHVALIO TRUMPA NA SVA USTA, OVAJ SE ODUŠEVIO Predsjednika opisao kao borca za dobro, raspisao se i o 'dubokoj državi'

 
Donald Trump
 AFP

Američki predsjednik Donald Trump objavio je na Twitteru pismo od Carla Marie Vigana, katoličkog biskupa, u kojem ovaj sugerira da su pandemija koronavirusa i protesti zbog ubojstva Georgea Floyda dio zavjere 'deep statea' ('duboke države') kako bi se onemogućio Trumpov reizbor, piše Daily mail.

U podugačkom pismu, Viganò opisuje trenutnu klimu u zemlji kao borbu dobra i zla te kaže kako Trumpovo sudjelovanje u prosvjedu protiv pobačaja potvrđuje na kojoj je strani.

'U društvu, gospodine predsjedniče, te dvije realnosti supostoje kao vječni neprijatelji, baš kao što su Sotona i Bog vječni neprijatelji. Čini se da su djeca tame - koju možemo identificirati i kao 'deep state', kojoj se mudro opirete i koja ovih dana protiv vas vodi bespoštedni rat - odlučila otkriti svoje karte, da tako kažem, te sada razotkrivaju svoje planove', napisao je Viganò.

Viganò tvrdi i da će 'istrage' o odgovoru na epidemiju 'pokazati stvarnu odgovornost onih koji su upravljali krizom Covida-19' i razotkrili 'kolosalnu operaciju društvenog inženjeringa'.

'Također ćemo razotkriti da su, nakon što su vidjeli da alarm izazvan pandemijom jenjava, nemire isprovocirali oni koji nužno i trebaju isprovocirati društvene nerede jer će ih pratiti represija koja, iako legitimna, može biti osuđena i prozvana neopravdanom agresijom nad običnim ljudima', kaže Viganò.

'Posve je jasno da je korištenje uličnih prosvjeda instrument za ciljeve onih koji bi kao pobjednika na sljedećim izborima željeli vidjeti nekoga tko utjelovljuje ciljeve 'deep statea' i tko izražava te ciljeve s velikim uvjerenjem', napisao je.

Viganò nastavlja uvjeravati Trumpa da nije sâm u borbi protiv zla te kaže da jednako tako postoji i 'duboka crkva'.

Istaknuo je i da su neki članovi Katoličke crkve kritizirali Trumpovu odluku da se pojavi pred statuom pape Ivana Pavla II prošli tjedan, dan nakon što je prosvjednike pred Bijelom kućom policija rastjerala suzavcem kako bi se on mogao slikati s biblijom u rukama.

'Oni su također podređeni 'deep stateu', globalizmu i Novom svjetskom poretku koje sve češće zazivaju u ime univerzalnog bratstva u kojemu nema ničeg kršćanskog, već evocira masonske ideale onih koji žele dominirati svijetom eliminirajući Boga sa sudova, iz škola, obitelji, pa čak i iz crkvi', kazao je Viganò o Trumpovim kritičarima.

Viganò je nastavio kako je odmah znao da je Trump na strani dobra jer je sudjelovao na Maršu za život i Nacionalnom maršu protiv zlostavljanja djece.

'Međutim, važno je da se dobri - koji su u većini - probude iz svoje tromosti i ne budu zavarani od manjine nepoštenih ljudi. Neophodno je da se dobri, djeca svjetlosti, okupe i podignu glas.'

'A koji je učinkovitiji način, gospodine predsjedniče, od molitve u kojoj ćemo zamoliti Boga da Vas zaštiti, zaštiti SAD i svo čovječanstvo od ovog ogromnog napada Neprijatelja.'

Viganò završava pismo kazavši Trumpu kako moli za njega, a protiv Nevidljivog Neprijatelja, tj. imena koje je predsjednik više puta koristio opisujući koronavirus, iako biskup pod tim nazivom podrazumijeva širu zavjeru.

Viganò, koji se u prošlosti obrušio na papu Franju zbog skandala oko zlostavljanja djece, nije u vezi prosvjeda za jednakost zauzeo isti stav kao njegov poglavar.

Podsjetimo, prošli je tjedan papa Franjo kazao: 'Moji prijatelji, ne možemo tolerirati ili se praviti slijepi na rasizam i isključenje u bilo kojem obliku, a onda tvrditi da štitimo svetost svakog života.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:40