JEDAN OD UVJETA

Kijev na pregovorima s Moskvom želi međunarodnog posrednika

Ukrajinska strana držat će se svih pravnih formalnosti i bilježiti sva ruska kršenja istih, a idućeg je vikenda planirana treća runda pregovora

Ukrajinsko-ruski pregovori

 Maxim Guchek/Tass/Profimedia

Ukrajina želi da na pregovorima o završetku rata s Rusijom bude i međunarodni posrednik.

„Uopće ne vjerujemo Ruskoj Federaciji, želimo prisustvo ozbiljnog međunarodnog posrednika“, rekao je savjetnik predsjednika Mihajlo Podoljak, kako prenosi novinska agencija UNIAN.

image
Maxim Guchek/Tass/Profimedia

Ukrajinska strana držat će se svih pravnih formalnosti i bilježiti sva ruska kršenja istih, kazao je i potvrdio da je idućeg vikenda planirana treća runda pregovora s Rusijom, opet u Bjelorusiji jer Rusija odbija to obaviti drugdje. U budućnosti ovakvi pregovori mogli bi se održati i u Mađarskoj, Poljskoj i Turskoj, dodao je.

Ponovno je kritizirao ulogu Minska u ratu i dodao da je Bjelorusija bila odskočna daska za napade na ukrajinske gradove.

Podoljak tvrdi da, unatoč neočekivano konstruktivnim pregovorima, Ukrajina neće ispuniti ruske zahtjeve. Kaže kako predsjednik nikada ne bi „učinio ništa što na jedan ili drugi način degradira patnju s kojom se Ukrajina nosi zbog očuvanja svog teritorijalnog integriteta i slobode“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:59