RAT U UKRAJINI

Kijev na žestokom udaru: Rusi projektilima zasuli glavni grad, oštećeno je niz zgrada, ukupno 34 ozlijeđenih

Ratna zbivanja u Ukrajini pratimo iz minute u minutu

Napadnut Kijev

 /Telegram
05:48

Biden kaže da Putin računa na to da SAD ne uspijeva ispuniti ukrajinske zahtjeve

Ruski predsjednik Vladimir Putin računa na to da Sjedinjene Države nisu uspjele ispuniti zahtjeve Kijeva, rekao je američki predsjednik Joe Biden u utorak nakon sastanka u Bijeloj kući s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

"Moramo dokazati da nije u pravu", rekao je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Zelenskim. "Ako ne zaustavimo Putina... (on) će nastaviti."

05:21

Eksplozije u Kijevu, pet ozlijeđenih

Niz snažnih eksplozija začulo se u Kijevu u srijedu oko 1 sat ujutro, a prema izvješćima pet je osoba ozlijeđeno i oštećeno je niz zgrada, izvijestila su tri očevidca za Reuters.

Pet osoba je ozlijeđeno, a zgrade su oštećene krhotinama uništenih projektila u kijevskom okrugu Dnjeprovskyi, rekao je u srijedu gradonačelnik ukrajinske prijestolnice, nakon ranijih izvješća o ruskom zračnom napadu na grad.

Ovo je drugi napad ovog tjedna na Kijev, a ukupan broj ozlijeđenih popeo se na 34. Ipak, broj ozlijeđenih o kojem se govori na drušvenim mrežama puno je veći.


Gotovo istodobno s napadajem kijevska gradska vojna uprava objavila je uzbunu za zračni napad za glavni grad Ukrajine.
Gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je u poruci za Telegram da se stanari iz jedne zgrade evakuiraju, a hitne službe rade na gašenju nekoliko požara izazvanih padom krhotina projektila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 10:13