OBJAVLJENA SNIMKA

Kijev tvrdi da je ovo trenutak kad su pogodili ruski ratni brod: ‘Dostavili smo im 450 kg TNT-a‘

Pogođen je veliki amfibijski ruski desantni brod Olenogorsky Gornyak. Isti je u napadu ozbiljno oštećen, rekao je ukrajinski izvor

U Crnom moru pogođen je ruski ratni brod

 Screenshot/TWITTER

Ukrajina je u petak rano ujutro izvijestila o napadu pomorskim dronom na rusku pomorsku bazu u kojem je oštetila ruski ratni brod u Crnom moru. Fotografije i videozapisi na društvenim mrežama pokazuju tegljenje broda u blizini pomorske baze Novorosijsk, iako je rusko ministarstvo obrane ranije tvrdilo kako je ukrajinski napad uspješno odbijen.

Ukrajinski izvor rekao je za CNN da je pomorski dron s 450 kilograma TNT-a napao brod na kojem je navodno bilo oko 100 ruskih vojnika.

"Pogođen je veliki amfibijski ruski desantni brod Olenogorski Gornjak. Isti je u napadu ozbiljno oštećen i više nije u stanju ploviti", rečeno je.

CNN-u je dostavljen video koji prikazuje pomorski dron kako se približava brodu, za koji se čini da odgovara identitetu onoga koji je kasnije viđen u luci Novorosijsk.

Rusija je ranije tvrdila kako je presrela dva pomorska drona, a Ministarstvo obrane izvijestilo je da su brodovi "vizualno otkriveni i uništeni vatrom iz standardnog oružja ruskih brodova koji su čuvali vanjsku rivu mornaričke baze".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:08