TUGA...

Kijev zavijen u crno: Preminuo je i brat (5) djevojčice koja je postala simbol stradavanja djece u Ukrajini

Smatra se da je Polinina i Semyonova starija sestra Sophia, stara 13 godina, još uvijek na intenzivnoj njezi u drugoj bolnici

Obitelj koja je stradala pokušavajući pobjeći iz Kijeva

 Facebook

Šest dana nakon što je Ukrajinu rastužila vijest o smrti male Poline, danas je ukrajinsku prijestolnicu šokirala vijest i o pogibiji njezina petogodišnjeg brata.

Mali Semjon se borio za život u bolnici nakon što je rafalima pogođen automobil njegove obitelji dok su pokušavali pobjeći iz glavnog grada Ukrajine u subotu. Navodno su na njih pucali ruski saboteri u Kijevu.

Roditelji Anton Kudrin i Svetlana Zapadinskaja, koji su oboje bili veterinari, umrli su isti dan zajedno sa svojom srednjom kćeri Polinom.

Semjon je preminuo u Dječjoj bolnici Ohmatdit u srijedu, rekao je obiteljski prijatelj za Telegraph.

Smatra se da je Polinina i Semjonova starija sestra Sofia, stara 13 godina, još uvijek na intenzivnoj njezi u drugoj bolnici.

Sliku Poline, obožavateljice Harryja Pottera s ružičastom kosom, prvi je na društvenim mrežama podijelio zamjenik gradonačelnika Volodimir Bondarenko.

image

Obitelj koja je stradala pokušavajući pobjeći iz Kijeva

Facebook

Bila je prvo identificirano dijete žrtva sukoba.

“Zvala se Polina. Pohađala je 4. razred škole u Kijevu", rekao je Bondarenko.

Čak je i šef ruske diplomacije bio izravno suočen s pitanjem o maloj Polini, ali je on hladnokrvno odbrusio novinarki da od press konferencije radi show te da nitko ne pita za mrtvu djecu iz Luganska i Donjecka zadnjih osam godina.

Ranije ovog tjedna, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je ubijeno 16 djece, iako će ta brojka vjerojatno biti veća. Među djecom koja su poginula u sukobu bio je i 16-godišnjak po imenu Ilija, koji je ubijen dok je igrao nogomet u blizini škole u Mariupolju.

Druga je bila neimenovana šestogodišnja djevojčica iz istog grada, koja je ubijena nakon što su ruski vojnici u nedjelju bombardirali njezin stambeni blok.

Dok ju je pokušavao spasiti, liječnik u plavoj kuti se obratio fotografu Associated Pressa i ljutito rekao: “Pokaži ovo Putinu: oči ovog djeteta i uplakane liječnike”.

Još jedan dječak je ubijen kada je stambeni blok pogođen bombama u Čuhuivu na istoku zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:02