KLIČKOV DRAMATIČNI APEL

‘Kijevu se sprema apokalipsa! Ljudi, budite spremni za bijeg, pripremite dokumente...‘

Pripremite hranu, vodu, dokumente i toplu odjeću u slučaju da odmah morate napustiti grad - poslao je poruku gradonačelnik

Prizori iz Kijeva

 Afp/

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, u razgovoru za Sky News priznao je da se ukrajinskoj metropoli sprema prava apokalipsa ukoliko se nastave ruski napadi na ključnu infrastrukturu grada. Doduše, rekao je da nije vrijeme za kompletnu evakuaciju stanovništva, ali je upozorio da najgori mogući scenarij nije tako daleko.

- Kijev ostaje bez struje, vode i grijanja. Moguće je da nas zadesi apokalipsa, baš kao u holivudskim filmovima. Na ovim temperaturama bit će nemoguće živjeti - izdao je dramatično upozorenje bivši svjetski boksački prvak.

- Što da vam kažem? I dalje se borimo i dajemo sve od sebe da do takvog scenarija ne dođe.

image

Restoran u Kijevu

Dimitar Dilkoff/Afp

Najveći je problem što u ovom trenutku Kijev nema dovoljno grijanih skloništa.

- Pripremili smo oko 500 grijanih skloništa, ali... U gradu od 3,6 milijuna ljudi to je ništa! Nažalost, ako opskrba strujom i dalje bude problematična, bit ćemo prisiljeni ispuštati vodu iz zgrada. Na ovim temperaturama postoji mogućnost pucanja cijevi i ugrozila bi se kompletna opskrba vodom.

image
Dimitar Dilkoff/Afp

Kličko je zamolio građane da pripreme najosnovnije stvari za moguću evakuaciju.

- Pripremite hranu, vodu, dokumente i toplu odjeću u slučaju da odmah morate napustiti grad.

Kličko je odgovorio i na prozivke predsjednika Zelenskog koji ga je ‘okrznuo‘ rekavši da se Kijev nije dovoljno pripremio za nestašice struje i grijanja.

- Čudno je to. Imamo zajedničkog neprijatelja, a počinjemo se boriti između sebe. Mislim da nije vrijeme za političke obračune.

image
Dimitar Dilkoff/Afp

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 18:12