SJEVERNA KOREJA

Kim bijesan zbog vojnih vježbi: ‘Američki imperijalisti i južnokorejski izdajnici pokreću rat‘

Sjeverna Koreja bijesno je reagirala na nedavni niz zajedničkih vojnih vježbi SAD-a i Južne Koreje
 Str/Afp

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un pozvao je na jačanje ratnog odvraćanja na "praktičniji i ofenzivniji" način kako bi se suprotstavio onome što je nazvao agresijom SAD-a i Južne Koreje, objavila je u utorak državna agencija KCNA.

Kim je to rekao na proširenom sastanku Središnjeg vojnog povjerenstva održanom u ponedjeljak na kojem se raspravljalo o tekućim naporima da se ojača ratno odvraćanje kako bi se zemlja "nosila s eskalirajućim potezima američkih imperijalista i južnokorejskih marionetskih izdajnika da pokrenu agresivni rat“, rekla je KCNA.

Sjeverna Koreja bijesno je reagirala na nedavni niz zajedničkih vojnih vježbi saveznika, za koje je KCNA rekla da su bile namijenjene pripremi za "sveobuhvatni rat" i natjerale su Pjongjang da istraži "snažne praktične akcije", uključujući vojne opcije.

Kim je naredio daljnje jačanje ratnog odvraćanja "sve većom brzinom" i na "praktičniji i ofenzivniji" način, rekla je KCNA.

Južna Koreja i američke snage provode godišnje proljetne vježbe od ožujka, uključujući zračne i pomorske vježbe koje uključuju američki nosač zrakoplova i bombardere B-1B i B-52.

Sjeverna Koreja je također izvela razne vojne aktivnosti u proteklim tjednima, otkrivajući nove, manje nuklearne bojeve glave, testirajući ono što je nazvala podvodnom jurišnom bespilotnom letjelicom s mogućošću nošenja nuklearnog oružja i ispaljivanje interkontinentalne balističke rakete koja može pogoditi bilo koje mjesto u Sjedinjenim Državama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2023 05:09