NOVE SNIMKE OTKRILE

Kim iznenadio modnim odabirom: ‘Nije nam jasno. Prvo je jako smršavio, a sad ovo...‘

Kimov odabir odjeće često proučavaju analitičari i traže znakove o njegovom zdravlju koje je strogo čuvana tajna u Sjevernoj Koreji
Kim Jong Un
 EyePress News/EyePress via AFP

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un zapeo je za oko međunarodnim promatračima u nedjelju tijekom govora u povodu obljetnice osnivanja vladajuće stranke, ali ne zbog njegovih riječi, već zbog odabira obuće.

Kim je koračao crvenim tepihom u raskošnoj dvorani u sjajnim crnim sandalama preko crnih čarapa kako bi upotpunio svoje tamno odijelo, bordo kravatu i naočale s pola okvira, prema snimci koju je u ponedjeljak objavio državni medij.

Colin Zwirko, viši analitički dopisnik za NK News sa sjedištem u Seulu, zamijetio je Kimovu obuću i rekao da nije jasno zašto je Kim odlučio obuti sandale i je li ih već prije nosio.Koji god razlog bio, čini se da Kim u zadnje vrijeme poduzima mjere radi zaštite svog zdravlja i udobnosti, rekao je.

"Izgubio je značajan broj kilograma u kratkom periodu u svibnju, a rujnu je viđen kako stoji na postavljenim prostirkama za vrijeme dugih govora, što nije uobičajeno", rekao je Zwirko.

"Čini se da je posebno oprezan s covidom-19 i da se možda suočava s tekućim zdravstvenim problemima."

Kimov odabir odjeće često pomno proučavaju međunarodni analitičari i traže znakove o njegovom zdravlju koje je strogo čuvana tajna u Sjevernoj Koreji.

Kad se Kim ponovno pojavio u državnim medijima početkom lipnja nakon što gotovo mjesec dana nije viđen u javnosti, analitičari su primijetili da mu je sat čvršće nego inače pričvršćen za naoko vitkiji ručni zglob i pokrenuli glasine o zdravlju vođe koji čvrsto vlada Sjevernom Korejom.

Državni mediji kasnije su spomenuli zdravlje vođe što rijetko čine. Citirali su neidentificiranog stanovnika Pjongjanga koji je rekao da su svi u Sjevernoj Koreji bili slomljeni kad su vidjeli fotografije Kima na kojima izgleda "mršavo".
Kim se u svom govoru u nedjelju fokusirao na probleme stranke i pozvao dužnosnike da poboljšaju život građana u jeku "mračne" ekonomske situacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2022 08:18