SJEVERNA KOREJA

Kim Jong Un govorio o potrebi odgovornog provođenja gospodarske politike zbog pandemije

Na gospodarstvo već izmučeno sankcijama zbog nuklearnog programa, pandemija koronavirusa izvršila je dodatni pritisak
AFP
 STR/KCNA VIA KNS/AFP

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un naglasio je potrebu odgovornog provođenja gospodarske politike, a uslijed pandemije koronavirusa koja dodatno pogađa ionako izmučeno gospodarstvo, izvijestila je u ponedjeljak državna novinska agencija KCNA.

Kim je to poručio tijekom predsjedavanja sastankom politbiroa vladajuće Radničke stranke, a u teškoj godini za Sjevernu Koreju, na čije je gospodarstvo, već izmučeno međunarodnim sankcijama s ciljem zaustavljanja nuklearnog programa, pandemija koronavirusa izvršila dodatni pritisak.

Politbiro je oštro kritizirao resorne organe jer nisu dali znanstvene smjernice za gospodarske zadaće uoči kongresa iduće godine, izvijestila je KCNA.

"Istaknuta je potreba da se provođenje gospodarske politike Partije postavi na znanstvenu osnovu i pokaže velika predanost i odgovornost", navedeno je.

U kolovozu, Kim je najavio da će vladajuća stranka u siječnju iduće godine odlučiti o novoj "petoljetki", budući da se kasni s ostvarenjem zacrtanog cilja o poboljšanju stanja u gospodarstvu i podizanju životnog standarda.

Sjeverna Koreja je u u listopadu započela 80-dnevnu kampanju kako bi postigla svoje ciljeve u svakom sektoru prije kongresa sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:18