StoryEditor
KORONA FREE

Kim Jong-un konačno progovorio: ‘Temeljito smo spriječili upad zloćudnog virusa u našu zemlju‘

Tamošnje ministarstvo zdravstva prijavilo je da su dosad 922 osobe testirane negativno: ‘Ipak, moramo ostati maksimalno oprezni‘
Kim Jong-un
 STR/various sources/AFP

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un rekao je na sastanku politbiroa vladajuće Radničke partije kako je Sjeverna Koreja spriječila da koronavirus uđe u zemlju, objavila je u petak državna novinska agencija KCNA.

- Temeljito smo spriječili upad zloćudnog virusa i zadržali stabilnu epidemiološku situaciju unatoč svjetskoj zdravstvenoj krizi, što je sjajan uspjeh - izjavio je Kim Jong-un.

Upozorio je i pozvao stanovnike Sjeverne Koreje da ostanu "maksimalno oprezni", stoji u objavi KCNA.

Sastank politbiroa u četvrtak dolazi u trenutku kad mnoge zemlje ublažavaju blokade, unatoč tome što se svijet ubrzano kreće prema sumornim brojkama od 10 milijuna potvrđenih i pola milijuna umrlih od koronavirusa.

Sjeverna Koreja ponovno je otvorila škole, no zadržala je zabranu javnih okupljanja i propisala obvezno nošenje maski na javnim mjestima, rekao je u srijedu dužnosnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Iako ta država još uvijek nije potvrdila nijednu zarazu, njezino ministarstvo zdravstva prijavilo je da su dosad 922 osobe testirane negativno. Stotine ljudi, uglavnom onih zaposlenih u lukama ili na granicama, redovito je u karanteni na promatranju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2020 08:00