TESTIRANJE

Kim Jong-un kroz prozor gledao probno ispaljivavanje taktičkih navođenih projektila

Vijest dolazi u jeku znakova, prema južnokorejskim i američkim dužnosnicima, da bi Sjeverna Koreja uskoro mogla nastaviti nuklearna testiranja
 AFP PHOTO/KCNA VIA KNS

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un promatrao je probno ispaljivanje nove vrste taktički vođenog oružja usmjerenog na jačanje nuklearnih sposobnosti zemlje, izvijestila je u nedjelju sjevernokorejska državna agencija KCNA.

Vijest dolazi u jeku znakova, prema južnokorejskim i američkim dužnosnicima, da bi Sjeverna Koreja uskoro mogla nastaviti nuklearna testiranja i nakon što je Kim lansiranjem prošlog mjeseca prekinuo samonametnuti moratorij na testiranje interkontinentalnih balističkih projektila.

Južnokorejska vojska priopćila je u nedjelju da je u subotu kasno uočila dva projektila ispaljena s istočne obale Sjeverne Koreje prema moru koji su letjeli oko 110 kilometara s najvećom udaljenosti od zemlje od 25 kilometara i maksimalnom brzinom ispod 4 maha.

"Sustav taktičkog vođenog oružja novog tipa (...) od velike je važnosti u značajnom poboljšanju vatrene moći topničkih jedinica dugog dometa i poboljšanju učinkovitosti u radu taktičkih nuklearnih bombi", piše KCNA.

Agencija nije navela kada je test obavljen niti je dala detalje o projektilu.

Nakon što je predvodio test, Kim je "dao važne upute o daljnjoj izgradnji obrambenih sposobnosti i nuklearnih borbenih snaga zemlje", izvijestila je KCNA.

image
AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
image
AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
image
AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
image
AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
image
AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2022 17:47